Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve više žrtava

Sedmeročlana njemačka obitelj stradala u Gazi

Pojas Gaze
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
22.07.2014.
u 20:02

Amanpour: Zašto bombardirate bolnice? Ministrica Livni: Ne znam ni ja

Hamas je i dalje čvrst u svojim stavovima i uvjetima o deblokadi Pojasa Gaze i otvaranju granica s Egiptom iza kojih, prema mišljenju analitičara, stoji Katar, koji se na taj način obračunava s Egiptom, s kojim su se pogoršali odnosi nakon svrgavanja s vlasti Muslimanske braće. Poznato je da je glavni financijaš Muslimanskog bratstva, iz kojeg je potekao Hamas, zapravo Katar. Isto tako, svi visoki dužnosnici Hamasa, uključujući i njihova vođu u egzilu Khaleda Meshaala, nalaze se u Kataru.

Žrtve i Amerikanci

U međuvremenu, nedužni civili i dalje ginu svaki dan. Razlog velikog broja poginulih civila je i velika napučenost područja. Naime, na jednom kvadratnom kilometru u Pojasu Gaze živi 5000 ljudi, a u gradu Gazi čak 11.500 tisuća. Koliko je to područje napučeno, dokazuje i činjenica da u gradu Zagrebu na jednom kvadratnom kilometru živi 1230 ljudi. Od početka sukoba u Pojasu Gaze poginulo je više od 600 Palestinaca, a više ih je tisuća ranjeno.

U utorak je u raketnom napadu na neboder u gradu Beit Lahia ubijena sedmeročlana obitelj Ibrahima Kilanija koja potječe iz Palestine, a ima njemačko državljanstvo. Poginuli su muž, žena i njihovo petero djece. Isto tako, prije nekoliko dana ubijeno je dvoje Palestinaca američkih državljana. Broj poginulih raste i na izraelskoj strani. Izraelska vojska potvrdila je da su još dva vojnika poginula u sukobima s borcima Hamasa, tako da je broj ubijenih vojnika od početka ofenzive porastao na 27, a poginula su i dva civila. Isto tako, izraelska je vojska potvrdila nestanak jednog vojnika.

Stanje u Pojasu Gaze sve više zabrinjava i američkog predsjednika Baracka Obamu, koji je telefonom nazvao izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i izrazio zabrinutost zbog sve većeg broja poginulih palestinskih civila. Sve je više američkih novinara koji se protive izraelskim napadima na Pojas Gaze nakon što je Diana Magne nazvala izraelsku vojsku ''gamad“ te udaljena sa svog radnog mjesta.

Šokirana ministrica

Najpoznatija američka novinarka Christiane Amanpour sa CNN-a šokirala je izraelsku ministricu pravosuđa Tzipi Livni pitanjem: “Zašto izraelska vojska bombardira bolnice u Gazi?”, na što je ministrica odgovorila: “Ne znam ni ja.”

Zbog eskalacije sukoba na Bliskom Istoku sve američke zračne kompanije i njemačka Lufthansa objavile su sinoć da do daljnjega obustavljaju sve letove za Tel Aviv.

Komentara 57

DA
damocles
20:34 22.07.2014.

nasim "politicarima" bi se tresle gace takvo pitanje postaviti. svaka cast ovoj americkoj novinarki. nesto tu nije u redu, zar je moguce da su cionisti tako mocni da niko apsolutno niko im nije u stanju sankcije udariti. pa oni su kako se vidi vladari na ovoj planeti. koji cinizam, koji banditizam

CI
cicibela
21:21 22.07.2014.

Ogavni zločini se odvijaju pred očima cijelog svijeta, a zapadne cionističke pudlice nemaju nikakve riječi osude. Glavna meta im je Putin i optužbe bez ikakvog dokaza. Svakodnevni dokazi o teškim zločinima u Gazi ne izazivaju ni sankcije, ni rezolucije. Gnjusno!

Avatar tajar
tajar
21:28 22.07.2014.

Christiane Amanpour poznata je po "objektivnom" izvještavanju iz Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije