Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bombaški napad

15 mrtvih u napadu militanata na hotel u Mogadišu

mogadišu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
25.06.2016.
u 19:10

"Napali smo hotel u koji redovno odlaze vladini dužnosnici", izjavio je glasnogovornik vojinih operacija al Shabaaba i dodao da su borci još u zgradi hotela

Somalijska islamistička skupina al Shabaab izvela je danas samoubilački bombaški napad na hotel u središtu Mogadišua, a zatim su borci nastavili pucati u zgradi, objavili su militanti i policija. 

Najmanje 15 osoba je ubijeno, a 25 ih je ranjeno, javila je policija. Policijski zapovjednik Ali Hassan rekao je da su među žrtvama civili i hotelski čuvari.

"Napali smo hotel u koji redovno odlaze vladini dužnosnici", izjavio je glasnogovornik vojnih operacija al Shabaaba i dodao da su borci još u zgradi hotela.

Al Shabaab često izvodi napade u glavnom gradu kako bi svrgnuo prozapadnu vladu.

Ta skupina povezana s al Qaidom protjerana je 2011. iz Mogadišua, ali i dalje prijeti i napada ciljeve u somalijskoj prijestolnici.

>> Džamat-ul-Ahrar ili Vojska osloboditelja je najsmrtonosnija talibanska frakcija

>> Bombaši samoubojice napali policijsku postaju u Rusiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije