Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši kancelar

Schröder poziva na zaustavljanje spirale sankcija između EU i Rusije

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
02.10.2014.
u 06:45

U jeku ukrajinske krize proslavio je 70. rođendan s Putinom, što je izazvalo žestoke kritike u medijima

Bivši njemački kancelar Gerhard Schröoder pozvao je jučer EU i Rusiju da izađu iz “spirale sankcija” zato što time štete i jednoj i drugoj strani. Schröder, koji je prijatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina, kazao je da je međusobni dijalog jedini način za ponovno uspostavljanje povjerenja.

Mir i stabilnost na našem kontinentu mogu zavladati samo ako postoji čvrsto partnerstvo s Rusijom”, naglasio je Schröder.

U jeku ukrajinske krize proslavio je 70. rođendan s Putinom, što je izazvalo žestoke kritike u medijima.

>> Je li Schröder ostao posljednji Putinov prijatelj sa Zapada?

Komentara 7

Avatar spira
spira
12:46 02.10.2014.

U toku leta, u jeku kaznene operacije Kijeva, prilikom prenošenja ostataka vojnika na istoku, ispostavilo se da je deo tela bez unutrašnjih organa. Na internet je dospjela prepiska Sergeja Vlasenka, advokata nekadašnje premijerke Julije Timošenko, i nemačkog lekara Olge Viber.er. Bilo je reči o prodaji organa mladih vojnika u nemačke klinike. Postojala je čak konkretna narudžbina – 17 srca, 50 bubrega, pet pluća. Posebno je zabežena molba da se organi uzimaju od živih, a ne mrtvih ljudi. Inače, “roba” nije kvalitetna. Za bubreg se nudi 200 hiljada evra. Rat je postao mogućnost da se “biznis” učini profitabilnijim – navode ruski mediji.Da su na istoku Ukrajine delovali “crni transplantolozi” potvrđuju i posmatrači OEBS-a. Za istraživanje uzroka i okolnosti uzimanja organa trebalo bi da bude formirana specijalna komisija, uz uključivanje međunarodnih eksperata.

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
13:58 02.10.2014.

Srojder je u pravu kad kaze da sa Rusijom se mora isto suradjivati da bi u Europium vladao Mir Gospodarskoj trgovini koja je glavno pokretac Mira dobrih odnos a a I povjerenstva a ne da se ponizuje I Optuzuje radii stvaranja nemira I destabilacije u EU .tu nesmije biti razlike u odnos a Zapada I Rusije koju Zapad namjeravali opkoliti sa NATO -m.i da potom diskutirati Rusiji kako ce ona rijesavati u Ukrajini svoje probleme koji su na stali da se Rusija Izolira od EU I da stvara Ekonomsku krizu u Rusiji radi svojih Interesa . Srojderova politika je pravilan jer namjeravali da se Sankije ukinite koje stete Svima pa nema Logike tu stvarati probleme u EU jer to destabilizira EU . Amerika je tu isto puno umijesali u EU I proba manipulirati sa EU da bi sa NAT-om ugrozila Rusiju a kad je Hruscev bio probao po stavit raketnu Bazu u Kubi to je Americi jako smetao I optuzila je Rusiju da je preblizu Amerike I da to ugrozava Ameriku u obrambenom Sustavu. To bi se nazvalo dvostruki standard u Vanjskoj politici u Americkoj Vanjskoj politici.

UN
unbekant
08:29 02.10.2014.

Pa ovaj bivsi Njemacki premijer je potpuno u pravu,on dobro zna da je Rusija vladar svjeta,i da moze sta hoce,da ima ogromne zalihe plina,nafte,zlata,dijamanta,uranijuma,ogramna druga bogatstva,koja jos nisu niti "naceta" ni otkrivena,a ovaj covjek je to znao i prije,i cuvao je to prijateljstvo s Rusima,jer od njih imas samo dobru korist,ako si posten prema njima,u protivnom,mozes dobiti po usima od Rusije...........................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije