Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Azem Vllasi

Savjetnik kosovskog premijera: Velikosrpske ideje još nisu ugašene

srpska zastava
Filip Brala/PIXSELL
25.10.2014.
u 14:14

Po njemu, Srbija se okrenula EU jer je u teškim ekonomskim problemima pa u EU fondovima vidi izlaz iz krize i zbog koristi pristupa eurointegracijama

Savjetnik kosovskog premijera za vanjsku politiku, Azem Vllasi izjavio je za sarajevski Dnevni Avaz kako bi moglo biti problema u Bosni, ali i u cijeloj regiji "ako projekt ujedinjene Europe bez granica, Europe sa zajedničkom sigurnosti bude doveden u pitanje".

- Na jednoj strani jer je Bosna ostala u problemima, a na drugoj strani velikosrpske ambicije i ideje još nisu ugašene - ocijenio je Vllasi dodajući kako će smjer u kojemu će "stvari ići u mnogome ovisiti i od toga koliko će i drugi u Europi pomoći da se cijelo ovo područje, dakle i Bosna i Kosovo, ali i druge države koje još nisu u EU, približi i brže uđe u europsku obitelj". Vllasi drži kako je nedavna nogometna utakmica Albanije i Srbije "bila prilika da na površinu izbije srpski šovinizam i albanofobija" te da su "reakcije dužnosnika Srbije pokazale da se vrlo malo iskoračilo iz vremena Miloševićevog režima što se tiče odnosa Srba prema Albancima".

Po njemu, Srbija se okrenula EU jer je u teškim ekonomskim problemima pa u EU fondovima vidi izlaz iz krize i zbog koristi pristupa eurointegracijama, "ali, intimno ljudima koji su na vlasti u Srbiji puno je više stalo do dobrih odnosa s Rusijom nego do EU".

>> Enver Hoxhaj prvi kosovski ministar u Beogradu

Ključne riječi

Komentara 33

OG
Oger
11:05 26.10.2014.

Srbi simo ili tamo, ali - tko je pustio u stadion zastavu s Velikom Albanijom i tako izazvao nered? Malo vise objektivnosti ne bi savjetniku kosovskog premijera falilo, a isto tako nekim komentatorima ovdje.

Avatar admiral
admiral
14:48 25.10.2014.

svaka čast azeme, svaka na mistu!

Avatar skynet
skynet
21:12 28.10.2014.

Ovdje ne smiješ kritizirati poklonike velikosrpske ideologije jer bivaš sankcioniran dok komentari istih tih gdje Hrvate krste Srbima i nazivaju ih takozvanima dalje ostaju...ha, ha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije