Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U utrci za šefa države

Sarkozy bi zabranio maramu, sve da otme birače Marine Le Pen

Nicolas Sarkozy
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
25.08.2016.
u 00:15

Nekadašnji predsjednik ušao u utrku za novi predsjednički mandat na izborima 2017. i objavio knjigu ‘Sve za Francusku’

– Odlučio sam se kandidirati na predsjedničkim izborima 2017. godine. Vjerujem da imam snagu voditi zemlju u nemirnom razdoblju naše povijesti – najavio je Nicolas Sarkozy, francuski predsjednik od 2007. do 2012. Napisao je to u uvodu u svoju knjigu “Sve za Francusku”, objavljenu u srijedu, u kojoj se obećanjem oštre politike protiv useljavanja za glasače bori s lidericom radikalne desnice Marine Le Pen, šeficom Nacionalne fronte.

Sarkozy tako želi ograničiti pravo na državljanstvo djeci useljenika, zabraniti maramu na fakultetima i u javnim tvrtkama, drastično srezati broj useljenika koje Francuska prima, suspendirati pravo useljenika da odmah dovedu članove obitelji sve dok EU ne uspostavi “koherentnu imigrantsku politiku” i u roku od pet godina sasvim zaustaviti ekonomsko useljavanje. Da bi 61-godišnji Sarkozy izašao na izbore koji će se održati 23. travnja i 7. svibnja iduće godine, prvo mora dobiti kandidaturu svoje stranke koju je lani preimenovao pa su to sad Republikanci. Republikanci će o tome tko će biti njihov kandidat odlučiti na predizborima od 20. do 27. studenoga. U tome mu je najvažniji suparnik Alain Juppé koji je dvije godine bio nepopularni premijer u vrijeme predsjednika Chiraca, a sad vodi u anketama. Sarkozy je 2012. izgubio od Hollandea.

>> Džihadisti uče iz Islama za neznalice

Komentara 8

PL
@ploto@
08:31 25.08.2016.

Francuzi su okupirani.Sarkozy je Židov cionist,a Hollande je cionistička podguzna muha.Francuska nakon odlaska Chiraca,nema svog predsjednika i svoju vladu,nego njome upravljaju cionistički namjesnici u skladu sa njihovim interesima .Jedini spas za Francusku je Marine Le Pen.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
11:21 25.08.2016.

Nicolas Sarkozy je veći od Eiffelovog tornja?

Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
09:00 25.08.2016.

Izgleda da je Sarkozy ponovo našao financijera. U znak zahvalnosti dopustuti će da mu spinzora civilizacijski masakriraju na zemlju će mu bombama bacati demokraciju, onako, kao pukovniku Gadafiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije