Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Summit država zapadnog Balkana

Sarajevo: Vučić, Mustafa i Rama za istim stolom

15.03.2017.
u 22:13

Aleksandar Vučić, Isa Mustafa i Edi Rama u Sarajevo su stigli prije njihovih kolega iz Makedonije i Crne Gore, a na neformalnoj večeri kao domaćin ih je okupio predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić

Predsjednici vlada Srbije, Kosova i Albanije sastali su se u srijedu navečer u Sarajevu uoči summita premijera šest država zapadnog Balkana koji će se u četvrtak održati u tom gradu.

Aleksandar Vučić, Isa Mustafa i Edi Rama u Sarajevo su stigli prije njihovih kolega iz Makedonije i Crne Gore, a na neformalnoj večeri kao domaćin ih je okupio predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić.

Susret u jednom sarajevskom restoranu održan je pod velikim mjerama osiguranja, a policija je novinare i fotoreportere svo vrijeme držala na pristojnoj udaljenosti no medijima su proslijeđene fotografije četvorice premijera u opuštenom ambijentu.

Susret u kojemu su se oči u oči sreli Vučić, Mustafa i Rama prvi je takve vrste nakon novog kruga pogoršanja odnosa između Srbije i Kosova i zaoštravanja verbalnih sukoba između te dvije države.

Oni će u četvrtak sudjelovati i na regionalnom sastanku premijera država-aspirantica za članstvo u Europskoj uniji na kojemu će se razgovarati o infrastrukturnim projektima bitnim za povezivanje regije.

Sarajevski skup dio je priprema za sastanak Berlinskog procesa najavljenog za srpanj u Trstu a cilj mu je dogovor o infrastrukturnim projektima koji bi povezali države jugoistoka Europe i tako dodatno potaknuli njihovu suradnju.

>>Merkel pohvalila Srbiju zbog ispunjavanja europskih standarda i zalaganja za mir

>>Kosovo stvara vlastitu vojsku

 

Komentara 9

DA
Dalmos
23:14 15.03.2017.

opet clanak o ovome ratnom huskacu koji je po Hrvatskoj sijao mrznju i poticao na ubijanje Srbe po Kninu.sramota.sta nas briga to?nek se zapadni balkanci sastaju.molio bi smanjite clanke o iseljavanju i promoviranju cetn.ickih vojvoda.ne zanimaju nas.

BA
barbaizamerike
23:53 15.03.2017.

Slici mi na susrete prije raspada Juge

KA
kajbum
07:23 16.03.2017.

Sta se svadjaju kad su obodvojica albanci. Vucicev otac je albanac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije