Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ipak ne možemo'

Samo 8 posto Nijemaca još uvijek vjeruje u migrantsku politiku Angele Merkel

Angela Merkel
Kay Nietfeld/DPA/Pixsell
30.07.2016.
u 14:38

To znači da je potpora politici kancelarke Merkel prema izbjeglicama i njenom optimizmu u nošenju s tim problemom na najnižoj razini od 15. kolovoza 2015

Tek osam posto Nijemaca još uvijek vjeruje u obećanje kancelarke Angele Merkel "Mi to možemo", slogan koji opetovano koristi u posljednjih godinu dana kako bi uvjerila sugrađane da se zemlja može nositi s izbjegličkom krizom, pokazuju u subotu rezultati ankete koju je proveo YouGov, agencija za istraživanje javnog mišljenja.

Merkel je taj motivacijski slogan "iskovala" u kolovozu prošle godine, na vrhuncu migrantske krize, kada se u Njemačku dnevno slijevalo na tisuće ljudi.

Kako pokazuju rezultati ankete provedene na 1017 ljudi, na pitanje o tome kako ocjenjuju kancelarkinu opetovanu izjavu o tome da Njemačka može prihvatiti izbjeglice kao i mogućnost zemlje da to doista i ostvari, oko 48 posto odgovorilo je da se "uopće ne slaže" s njezinim sloganom, a 18 posto da se "donekle ne slaže" te se tako ukupan broj onih koji koji ne podržavaju njezinu politiku prema izbjeglicama popeo na 66 posto.

Njih 18 posto se "neznatno slaže", a tek 8 posto se "slaže" s njezinom politikom glede migrantske krize tako da se postotak onih koji se slažu zadržao na 26 posto. 

To znači da je potpora politici kancelarke Merkel prema izbjeglicama i njenom optimizmu u nošenju s tim problemom na najnižoj razini od 15. kolovoza 2015. Samo prošloga rujna potpora je bila značajno veća pa se tada 43 posto Nijemaca slagalo sa svojom kancelarkom u ovom pitanju, a 51 posto se nije slagalo.

 

Komentara 19

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
14:50 30.07.2016.

Oni koji su zapravo odgovorni za jačanje radikalne desnice su tzv. liberali i ljevičari - zbog njihovih radikalnih istupa, uzurpiranja medija, kulture, sveučilišta, zbog dopuštanja da u Europu ulazi tko i kako želi, uključujući i teroriste, zbog autodestruktivne politike koju provode u svim zemljama gdje vladaju - dokazi do jačanja ultradesnice. Ljevica se danas više ne bori za prava radnika nego za vlastite privilegije i privilegije manjinskih skupina na uštrb većine i kao takva razara temelje društva!

Avatar bandogcro
bandogcro
14:59 30.07.2016.

Treba sav tu bagru potirati tamo odakle su došli. Ovo je planirana invazija od strane saudijske arabije da se uništi krčanstvo. 83% tzv izbjeglica su muškarci od 20-40 godina. Kako ih sram nije!

DU
Deleted user
14:49 30.07.2016.

Nazalost Vojska treba izaći privremeno na ulice Berlina i Brisela te uzeti stvar u svoje ruke na godinu / dvije i maknuti sa scene psihički bolesne političare .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije