Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
škotski čelnici

Salmond: Prihvatimo rezultat; Darling: Tihi su rekli svoje!

Alex Salmond
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
19.09.2014.
u 08:59

Naš referendum bio je proces do kojeg smo došli sporazumom i pristankom svih strana. Prihvaćam rezultat i demokratsku presudu naroda, kazao je škotski premijer Alistair Darling

Povijesni referendum na kojem je jučer 55 posto građana Škotske odbacilo neovisnost i odlučilo ostati u Ujedinjenom Kraljevstvu komentirali su i škotski premijer Alex Salmond te vođa kampanje "Bolje nam je zajedno" Alistair Darling.

– Naš referendum bio je proces do kojeg smo došli sporazumom i pristankom svih strana. Prihvaćam rezultat i demokratsku presudu naroda. Pozivam sve Škote da učine isto. Proces u kojem smo došli do odluke kao nacija služi na čast cijeloj Škotskoj. Izlaznost od 86 posto jedna je od najvećih u demokratskom svijetu – kazao je Salmond i istaknuo da više nema povratka na staro. Dodao je i da je kampanja inspirirala ljude te da je ''Westminster osjetio strah jer je osjetio masovni pokret protiv sebe''.

Lider kampanje "Bolje nam je zajedno" Alistair Darling koji se zalagao za ostanak u uniji kazao je da je rezultat "značajan za Škotsku, ali i za Ujedinjeno Kraljevstvo u cjelini".

– Uhvatili smo se u koštac i pobijedili. Tihi su rekli svoje – rekao je Darling i zahvalio svima koji su radili na kampanji.

>>Škotska ostaje u V. Britaniji! Cameron: Škoti će dobiti veće ovlasti

>>David Cameron: Oduševljen sam kao i milijuni drugih ljudi!

Komentara 14

Avatar deran9
deran9
10:19 19.09.2014.

tri metera somota,zar vas nije sramota....suknje ne skidajte...ne treba vam sloboda,nemate hrabrosti

Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
10:07 19.09.2014.

Škotski cmoljavci.

Avatar deran9
deran9
10:51 19.09.2014.

napokon,imali su priliku da bez borbe sa englezima po prvi put od kad su ih porobili dobiju nezavisnost i uzmu sudbinu u svoje ruke...ali ne...pljunuli su na svoje predke i da se pitam,nikad vise im nebi dao pravo na referendum...kukavice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije