Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavili satelitske snimke

SAD tvrdi: Evo dokaza da Rusija puca po Ukrajini

satelitske snimke
Foto: Twitter
1/4
27.07.2014.
u 22:12

Dio je to nastojanja Obamine administracije da dokaže kako je Rusija odgovorna za vojne akcije u istočnoj Ukrajini

SAD je objavio satelitske snimke kojima se, kako tvrde, dokazuje kako Rusija sa svog teritorija puca po položajima ukrajinske vojske.

Četiri fotografije navodno pokazuju kako su iz Rusije u istočnu Ukrajinu ispaljivane rakete, a separatisti su preko granice također ispaljivali tešku artiljeriju. Dio je to nastojanja Obamine administracije da dokaže kako je Rusija odgovorna za vojne akcije u istočnoj Ukrajini.

Prema američkim vlastima, Rusija je rakete ispala 11 kilometara unutar Ukrajine. Snimke pokazuju rusko naoružanje na ruskoj granici i kratere preko puta na ukrajinskoj strani. Također, pokazuju kako Rusija i dalje gomila naoružanje uz granicu za razdoblje od 21. do 26. srpnja. No, Moskva je ljutito demantirala kako sudjeluje u ukrajinskom sukobu.

>>Rusija: Sankcije će ugroziti suradnju u borbi protiv terorizma

>>'Vodstvo Ruske Federacije prešlo je na organizaciju terorističkog rata protiv Ukrajine'

>>Kadirov Obami i čelnicima EU zabranio ulazak u Čečeniju

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar TAJSAM
TAJSAM
22:41 27.07.2014.

Otkrili su toplu vodu. Pa zna se da su i na Hrvatsku pucali iz Jugoslavije iako oni kažu da je tu bila pobuna Srba. Isti scenario od onih koji nose crvenu zvijezdu na kapama. Ništa dobrog od partije i nonih koji ju podržavaju. Pozdrav dobrim ljudima

PE
pessimus
06:29 28.07.2014.

što bi obama i njegovi saveznici dali da rusija nema atomsko naoružanje. ovako se samo mogu pjeniti. mogu rusima puhat jednu stvar kroz jednu drugu stvar i paziti da ih ne zaboli.

ZI
zico
04:11 28.07.2014.

pa ameri pucaju po ljudima u tuđim državama bar na 5 lokacija...... nikada nisam čuo da rusi,kinezi,turci,japanci ratuju u afganistanu,iraku,libiji,da uspostave mir i stabilnost.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije