Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže nove metode

SAD suspendirao program obuke sirijskih pobunjeničkih snaga

isis
Foto: Reuters/PIXSELL
09.10.2015.
u 15:13

CNN javlja kako je program suspendiran jer administracija traži druge načine kako poduprijeti umjerenu opoziciju u Siriji

SAD će suspendirati program obučavanja sirijskih pobunjenika, javlja CNN.

Američki državni tajnik za obranu Ash Carter poručio je kako SAD "ostaje predan" obučavanju snaga koje se u Siriji bore protiv tzv. Islamske države, no traži načine kako "unaprijediti" program.

 – Nisam bio zadovoljan s učinjenim pa stoga tražimo druge načine kako bi postigli iste strateške ciljeve od kojih je najvažniji stvoriti motivirane snage na terenu koje će preuzeti teritorij otet od ISIS-a i očistiti Siriju od ekstremizma – kazao je Carter.

CNN javlja kako je program suspendiran jer administracija traži druge načine kako poduprijeti umjerenu opoziciju u Siriji.

 – Osmislili smo druge metode kako postići naše ciljeve o čemu će vam više informacija uskoro dati predsjednik Obama – kazao je Carter.

>> Panika među džihadistima: 'Skidajte zastave i bježite svi'

Ključne riječi

Komentara 34

CA
campa
15:41 09.10.2015.

Očito da su svatili da se dobar dio ISIS-a popunjava iz redova pobunjenika koje oni obučavaju Koliko sam pročitao a Asad želi odstupiti samo ako izgubi na poštenim izborima.To očito ne odgovara Americi.Njima bi bio dobar i Asad kad bi Američkim korporacijama dopustio nesmetano koriščenje prirodnih resursa te liberalniji stav prema cionistima .

Avatar superhik74
superhik74
15:50 09.10.2015.

Imperij kaosa ne odustaje, traze nove "metode" kako razarati drzave i poticati gradjanske ratove. A nase su generale sudili za "udruzeni zlocinacki poduhvat".

VL
Vlado1111
15:39 09.10.2015.

Jasno da su prestali placati kad te "snage" nemaju perspektivu. Ja mjesec dana ce nestati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije