Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervencija

SAD: Rusija se stavlja u veliki rizik svojim napadima u Siriji

Ruski napadi u Siriji
Foto: Reuters
1/8
08.10.2015.
u 07:43

Ruske zračne akcije započele su prošlog tjedna u Siriji, a iz SAD-a stižu upozorenja kako Rusija zapravo učvršćuje režim svog saveznika, sirijskog predsjednika Bašara al Assada.

Gotovo svi ruski zračni udari u Siriji nisu ciljali džihadiste Islamske države, upozorili su iz američkog State Departmenta.

"Više od 90 posto ruskih zračnih udara nije ciljalo IS i teroriste povezane s Al Kaidom. Velikim dijelom su bili protiv oporbenih skupina", rekao je glasnogovornik State Departmenta John Kirby, javlja The Guardian.

Ruske zračne akcije započele su prošlog tjedna u Siriji, a iz SAD-a stižu upozorenja kako Rusija zapravo učvršćuje režim svog saveznika, sirijskog predsjednika Bašara al Assada.

"Ovo nije dobra budućnost za Siriju. Ovo je velika greška Rusije. Ne samo da će s ovim napadima potaknuti sektaške napetosti Siriji, nego  i u Rusiji. Rusija se stavlja u veliki rizik.!

Sirijska vojska je u srijedu počela veliku kopnenu ofenzivu uz potporu ruskog zrakoplovstva, tjedan dana nakon početka ruske vojne intervencije.

 

Komentara 55

MU
MujoMaleš
08:16 08.10.2015.

malo smo nervozni jer gubimo monopol. Zato su njihove akcije bile skroz legitimne, nuklearno oružje su našli i uspostavili mir u Iraku, bravo. Cijela regija je u procvatu i blagostanju, nikad ljudima na Zemlji nije bolje, hvala

GO
gotovinaa
08:33 08.10.2015.

samo nemoj da amerikanci pocnu uspostavljati mir!!! to je onda kaos i propast svake zemlje..vise je ljudi poginulo u Iraku,Avganistanu,Libiji od kad su amerikanci dosli nego za vrijeme svih režima...prema tome,Rusi opletite po teroristima koji stizu iz umjetne tvorevine Amerika!!!

AR
Arapojeb
08:27 08.10.2015.

Uf, kako je Amerika zabrinuta za Rusiju..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije