Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezakonit

SAD i EU: Nećemo priznati rezultate referenduma na Krimu

Krim referendum Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
16.03.2014.
u 18:45

Predsjednik Europske komisije Jose Mannuel Barroso i predsjednik Europskog vijeća Herman van Rompuy su pozvali i Rusiju da povuče svoje vojne snage sa Krima.

Referendum o odcjepljenju na Krimu je ilegalan i nelegitiman i njegove rezultate nećemo priznati, poručili su danas najviši dužnosnici EU u zajedničkoj izjavi.

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso i predsjednik Europskog vijeća Herman van Rompuy su pozvali i Rusiju da povuče svoje vojne snage sa Krima i tamo ostavi onoliko vojnika koliko ih je bilo prije početka krize. Na sutrašnjem sastanku u Bruxellesu ministri vanjskih poslova EU će odlučiti koje mjere će poduzeti nakon referenduma.

I SAD je danas poručio Rusiji da neće prihvatiti rezultate referenduma na Krimu. Američki državni tajnik John Kerry je u razgovoru sa ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom zatražio od Rusije da podrži ustavne reforme u Ukrajini kojima će se zaštititi prava manjina u toj državi. Na Krimu je preko polovice ruskog stanovništva.

>>Putin Angeli Merkel: Zabrinut sam zbog eskalacije tenzija u Ukrajini

>>Ivan Šimonović: Može se izbjeći rat. Ali ako ne poduzmemo ništa, eskalacija je moguća

Komentara 26

BB
brle brkić
19:51 16.03.2014.

sad i eu dosad su igjavu igru priznavanja,asad im smeta prljava igra ,jer samo oni smiju igrat prljavo i nitko drugi.

KI
Kissinger
20:01 16.03.2014.

koje fore prodaju angloameri(EU-je njihova pudlica),neće priznati referendum moš misliti.nisu ni mnogi priznali kosovski,falklandski....... granadski referendum !!!!

Avatar spasoje
spasoje
18:58 16.03.2014.

Pa ko vas tera da priznate referendum . Preuzećete mere posle referenduma. Šta ste do sad čekali? Male zelene sa Marsa? hahahahahaarsa? hahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije