Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA PUTU ZA SIRIJU

Ruski ratni brodovi prolaze La Mancheom, Britanci poslali razarač i fregatu da ih 'prate u stopu'

ruski ratni brodovi, Admiral Kuznjecov
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
21.10.2016.
u 09:32

Ruski brodovi predvođeni su nosačem zrakoplova Admiral Kuznjecov koji može nositi više od 50 zrakoplova.

Flota ruskih ratnih brodova proći će danas La Mancheom na putu za Siriju, javlja BBC.

Ruske brodove tijekom plovidbe kanalom pratit će dva britanska ratna broda, a britansko ministarstvo obrane objavilo je da će ih "pratiti u stopu".

Brodovi se nalaze unutar međunarodnih voda, no Michael Fallon je kazao da će ih Velika Britanija "promatrati kao dio čvrste odluke da Britanija ostane sigurna".

Britanski razarač HMS Duncan i fregata HMS Richmond u utorak su krenuli iz Portsmoutha kako bi dočekali ruske brodove koji su krenuli iz Norveškog mora. Ruski brodovi predvođeni su nosačem zrakoplova Admiral Kuznjecov koji može nositi više od 50 zrakoplova.

Europski čelnici oštro su osudili rusko sudjelovanje u bombardiranju sirijskog grada Alepa.

>> EU prijeti Rusiji dodatnim sankcijama zbog napada na Alep

>> Kratkotrajna stanka: Rusija i Sirija prestale s bombardiranjem Alepa

Komentara 33

MX
Mister X
09:49 21.10.2016.

Europski čelnici (NATO saveznici zaduženi da se odjednom brinu jako za ljude) oštro su osudili rusko sudjelovanje u bombardiranju sirijskog grada Alepa. Dok ujedno pozdravljaju bombardiranje Iračkog grada kojega opet ponovo oslobađaju od teritorijalista gdje i sami svi skupa sudjelujuuju i ćute li ćute nema vjesti nema slobodnih izvjestitelja niti UNO promatrača (mjescima godinama kao u Ukrajini ) godinama niti niko sa zapada ne smije da glasno pisne ili vrisne .

BJ
Bjelovar112
09:52 21.10.2016.

pratit ce ih u stopu pa jeftinje im je Ruse radarom pratit

DU
Deleted user
13:19 21.10.2016.

Kao što vidite veliki se samo prate, a naivni ratuju. Čini mi se da je Britancima jedino preostalo da im stave soli na rep.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije