Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jačanje snaga

Ruski ministar obrane: Na Krimu smo osnovali 100 vojnih jedinica

Rusi na Krimu
Foto: Simon Jones/News Syndication/PIXSELL
1/6
30.03.2015.
u 23:34

- Te grupe ne samo da štite ruske interese na području Crnog mora i Krima, već uspješno izvršavaju misije u morskoj zoni - rekao je Šojgu

Ruska vojska sastavila je gotovo 100 jedinica i organizacija prošle godine na Krimu kao sastavni dio programa razvoja samostalnih vojnih grupa na poluotoku, izjavio je ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

- U skladu s predsjednikovim nalogom, implementirali smo samoodržive snage na Krimu, sposobne za učinkovito štićenje ruskih interesa na tom području. Taj je zadatak ispunjen do kraja 2014. godine - rekao je Šojgu i dodao da je vojska na Krimu formirala 96 jedinica i organizacija.

- Te grupe ne samo da štite ruske interese na području Crnog mora i Krima, već uspješno izvršavaju misije u morskoj zoni - dodao je.

- Rusija je organizirala punu vojnu obuku za krimske zračne snage povećavajući broj osoblja uključenog u protuzračne obrane - rekao je Šojgu.

Istaknuo je i da će ruske zračne snage biti prisutne na području krimskog poluotoka kao zaseban zapovjedni centar u gradu Eupatoriji koji će biti opremljen s najsuvremenijom tehnologijom kojom će moći kontrolirati sve vrste vojnih letjelica.

Također, prema njegovim riječima na Krimu se grade nove barake, skladišta i parkovi, dok se postojeće zgrade obnavljaju.

>> 'Ako SAD naoruža Ukrajinu, Rusija će dati oružje Meksiku'

>> Šveđani presreli četiri ruska borbena aviona iznad Baltičkog mora

Komentara 38

KU
kufmaario
07:25 31.03.2015.

Dajte malo o rusima niste odavno.

DU
Deleted user
01:22 31.03.2015.

100 vojnih jedinica... pih... to nije ni 150 :D

Avatar puky
puky
05:33 31.03.2015.

"Ruski ministar obrane: Na Krimu smo osnovali 100 vojnih jedinica" ?!?! ... 'bem ti koja glupost ... pa jedna bojna ima "100 vojnih jedinica" - desetina, vodova, satnija ... briga 4X toliko ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije