Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napeta situacija

Ruski konvoj ušao u Ukrajinu: 'Ovo je izravna invazija'

Ruski konvoj humanitarne pomoći
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/6
22.08.2014.
u 21:54

Nakon što je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov najavio da konvoj više ne može čekati vozila su prešla granicu

Ruski konvoj s humanitarnom pomoći ušao je u Ukrajinu što je službeni Kijev ocijenio "izravnom invazijom". Prvi kamioni konvoja stigli su u ratom razoreni Lugansk u petak poslijepodne, javlja The Guardian.

Nakon što je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov najavio da konvoj, koji je tjedan dana stajao na granici, više ne može čekati, vozila su prešla granicu. Konvoj su automobilima ispratili pobunjenici, a ostatak puta više nisu bili prisutni promatrači međunarodnog odbora Crvenog križa.

Izvjestitelji i službene osobe koji su na granici tvrde da je granicu prešlo oko 260 kamiona. Ruski LifeNews objavio je snimku istovara paketa u Lugansku, gdje je, kako je rečeno, stiglo 100 kamiona. Šef ukrajinske sigurnosne službe Valentin Nalivajčenko opisao je prijelaz granice 'izravnom invazijom', no isključio je upotrebu sile protiv konvoja.

Nalivajčenko je rekao kako su vozači kamiona trenirani od strane pripadnika ruskih vojnih snaga za vožnju vojnih vozila te da će se poluprazni kamioni koristiti za prijenos oružja, kao i za prebacivanje tijela ruskih boraca iz Ukrajine.

Potez Rusije svakako će zakomplicirati mirovne pregovore između ukrajinskog predsjednika Petra Porošenkog i ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji bi se trebali održati u utorak u Minsku.

>> Raketiran izbjeglički konvoj u Lugansku, među mrtvima žene i djeca

>> Ukrajina i Rusija postigle dogovor oko ulaska konvoja, problem je sigurnost

Komentara 141

Avatar noesiss
noesiss
22:37 22.08.2014.

Oni su izvrsili drzavni udar na demokratsku Vladu narodu, poslali ljude u rat da pucaju na svoj narod,izjavili javno da ce zabraniti Ruski u Ukrajini, doveli neonaciste s kukastim krizevima na Majdan, a humanitarni konvoj nazivaju invazijom. Ne znam sta ceka Putin, sta ne isamara tu gangstersku bandu i zastiti svoj narod od tih zlikovaca.

BF
brkonja fra brkati
22:56 22.08.2014.

Našim su generalima sudili radi prekomjernog granatiranja Knina,što je bila farsa nad farsama.Ovdje je to 100 x intenzivnije,nego što je bilo u Oluji,glede bomrbardiranja civilinih ciljeva.Zapadni procionistički mediji uopće ne objavljuju slike iz tih gradova da se ne vidi stupanj razaranja.

OP
opančar
23:18 22.08.2014.

samo ih razvali putine do kraja, obama će i merkelica malo vikat tralala, tralala i ne bude na kraju niš.hi,hi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije