Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LETJELI BEZ SVJETALA

Ruski i američki zrakoplovi bili opasno blizu na sirijskom nebu

sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
28.10.2016.
u 16:52

Bliski susreti događaju se gotovo na tjednoj bazi, a Jeff Harrigian, šef centralne komande američkih zračnih snaga, rekao je danas da je najbliže bilo 17. listopada

Ruski i američki zrakoplov prije desetak su dana letjeli "opasno blizu" u Siriji, prenosi RT.

Bliski susreti događaju se gotovo na tjednoj bazi, a Jeff Harrigian, šef centralne komande američkih zračnih snaga, rekao je danas da je najbliže bilo 17. listopada "usred noći, najvjerojatnije negdje oko ponoći".

Harrigian je rekao da je američki zrakoplov bio generalno u istom području kao i ruski lovac te da su se zamalo promašili, dodajući da ruski pilot u mraku vjerojatno nije vidio američki zrakoplov. Harrigian je rekao da su zrakoplovi bili udaljeni manje od milje.

Oba zrakoplova letjela su bez svjetala. Drugi visokopozicionirani vojni dužnosnik rekao je da je američki pilot mogao osjetiti turbulenciju od drugog zrakoplova.

Harrigian je rekao kako smatra da ih Rusi nemaju na meti te da ovakvi slučajevi nisu velika stvar, ali da ga sve više brine mogućnost pogrešne procjene pilota.

>> Iz Rusije stigao odgovor NATO-u: 'Vaša nagađanja su apsurdna'

>> Kuznjecov prvi put u povijesti kreće u pravi borbeni zadatak

Komentara 8

PL
@ploto@
20:10 28.10.2016.

Čiji pilot nije vidio u mraku suparnički avion ,pitanje je sad ?

Avatar superhik74
superhik74
17:57 28.10.2016.

Sto americki avioni uopce rade krseci suverenitet drzave Sirije? Sami su sebe "pozvali" kako bi isprovocirali incident koji bi onda iskoristili kao povod na otvorenu agresiju koju obavljaju vec 6 godina. Pokusavaju ponoviti "Gulf of Tonkin" false flag operaciju kojom su zapoceli agresiju na Vijetnam. Svi znamo da su odlucili srusiti "7 muslimanskih drzava u 5 godina" sto je bivsi zapovjednik NATO pakta (bombarder SR Jugoslavije iz 1999) Clark iznio u javnost, samo ne ide im po planu. Srusili su "samo" 3 u 15 godina i evo zapeli na Siriji i Jemenu.

AT
Atlantis1
20:29 28.10.2016.

A ja mislio da moderni vojni avioni imaje kojekakove radare i sensore, mogu jedni druge nanjusiti na 100 km ako treba, ovo mi je malo cudno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije