Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provokacija

Ruski bombarderi upali u američki zračni prostor

Tupoljev Tu-95
RAF/MOD. Wikimedia Commons
02.05.2015.
u 20:17

Američki mediji podsjećaju da su ruski zrakoplovi prošle godine 10-ak puta ulijetali u američko i kanadsko područje

Dva ruska strateška bombardera ušla su 22. travnja u zračni prostor SAD-a nedaleko Aljaske.

Kako javlja Fox News, riječ je o zrakoplovima Tupoljev Tu-95 Bear 2 koji mogu nositi nuklearno oružje što su i potvrdili neimenovani izvori iz Pentagona.

Američki mediji podsjećaju da su ruski zrakoplovi prošle godine 10-ak puta ulijetali u američko i kanadsko područje. Ovo je prvi sličan incident ove godine.

>>Putin: Malo je nedostajalo da Rusija završi kao Jugoslavija

Komentara 125

ZB
zbuniceva
22:55 02.05.2015.

Ispravka netočnog navoda : Bombarderi NISU ušli u američki zračni prostor. Kad bi novinari koji pišu o ovako važnim stvarima znali engleski i znali poguglati umjesto direktnog prijevoda žute štampe vidjeli bi nekaj sasvim drugo naslova članka. Bombarderi su bilili tj ušli u medjunarodni prostor za kojeg ''ima interes'' američko/kanadska protuzračna obrana i kontrola leta još od ww2. I zahtijeva da joj se jave i dobiju dozvolu svi koji se misle spustiti u Kanadi/USA. Rusi te namjere naravno nemaju pa se ne jave jer ne moraju. Ameri nisu čak ni slali presretače da ih maltretiraju iz dosade. Pa članak ''Ruski bombarderi upali u Američki zračni prostor'' dobija smiješnu dimenziju ili neznanja ili zlonamjernog strašenja naroda ultra opasnim člancima.

DU
Deleted user
20:57 02.05.2015.

Prestanite piskarati gluposti.

DU
Deleted user
20:52 02.05.2015.

pa zar nije rusija propala zbog niske cijene nafte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije