Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rušenje aviona

Ruska Vlada potvrdila ekonomske sankcije Turskoj

Dmitrij Medvedev
Reuters/PIXSELL
01.12.2015.
u 16:04

Sankcije su odgovor na tursko rušenje ruskog borbenog aviona na granici sa Sirijom prošlog tjedna.

Ruska Vlada potvrdila je ekonomske sankcije Turskoj koje se odnose na uvoz hrane iz te države te zabrani čarter letova između dviju država, piše RT

Sankcije su odgovor na tursko rušenje ruskog borbenog aviona na granici sa Sirijom prošlog tjedna. Uz zabranu čarter letova, ruska Vlada je obznanila da će kontrolirati redovne letove između dviju država. Iznimka od zabrane čarter letova bit će samo oni posebni letovi koji će ruske turiste vratiti u državu iz Turske. 

Ruskim poslodavcima bit će zabranjeno zapošljavanje turskih državljana od početka sljedeće godine, osim u slučaju da su već zaposleni. Rusija je, također, ukinula bezvizni režim za turske državljane uveden 2010. godine. 

>>'Turska je srušila naš zrakoplov jer je željela zaštiti naftu Islamske države'

>>'Rusija već četiri dana ne dozvoljava turskim kamionima ulazak u zemlju'

Komentara 4

Avatar superhik74
superhik74
19:15 01.12.2015.

Zanimljivo je danas kada svi to vec znamo da je drzava sponzor terorizma Turska bez ikakvih problema clanica NATO pakta. Opskrbljuju oruzjem ISIL, obucavaju ih, lijece u svojim bolnicama, kupuju I izvoze ukradenu naftu preko svoje luke Ceyhen. Mislim da to govori vise od bilo cega o NATO paktu, navodno se bori protiv terorizma, ali ne moze zastititi svoju clanicu Francusku, dok mu je jedna od clanica Turska aktivni sponzor terorizma, koji je onu istu drugu clanicu Francusku napao. Daljnjih komentara tu ne treba.

OP
opančar
22:30 01.12.2015.

rusija ne može nikako propast, svoje energente prodaje indiji i kini, ne treba im eu i sad, a mi mozemo mislit sto god želimo i po njima pljuvat, hbg, očaj je očaj.

Avatar gecdra
gecdra
17:15 01.12.2015.

Više se ne smiju rušiti ruski bobarderi nad NATO nebom jer če rusi,srbi i ova redakcija uvest sankcije zapadu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije