Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antonov 124 Ruslan

Ruska leteća grdosija u Beograd došla po oružje

antonov
Foto: prilikom slijetanja na zračnu luku "Nikola Tesla" u Beogradu
29.01.2015.
u 15:48

O kakvoj grdosiji se radi govori i podatak da ovaj zrakoplov ima dužinu od skoro 70 metara pri čemu mu raspon krila iznosi preko 73 metra

Slijetanje ruskog zrakoplova Antonov 124 Ruslan u beogradsku zračnu luku Nikola Tesla izazvao je veliki interes prije svega jer se radi o džinu među zrakoplovima. Naime, Antonov 124 Ruslan je najveći serijski zrakoplov na svijetu.

O kakvoj grdosiji se radi govori i podatak da ovaj zrakoplov ima dužinu od skoro 70 metara pri čemu mu raspon krila iznosi preko 73 metra. Ukupna nosivost iznosi 150 tona. Korišten je za prijevoz lokomotiva, jahti, trupa zrakoplova (bez krila) i drugoga izvan gabaritnoga tereta. Beogradski mediji su odmah počeli sa špekulacijama koji je razlog slijetanja Antonova u Beograd. Prema neslužbenim informacijama zrakoplov je za Beograd poletio i Glasgowa i došao je prazan. Večeras treba odletjeti, a u njemu će se, prema pisanju dnevnih novina Blic, naći tovar naoružanja od 52 tone. Antonov sa naoružanjem leti za Mombas u Keniji gdje postoji strah od novih etničkih sukoba.

>> Antonov spustio grdosiju: Evo što kaže!

Ključne riječi

Komentara 40

Avatar Floyd1
Floyd1
17:20 29.01.2015.

Dajte koju novost s fronta u Ukraini. Kad Porosenko gubi, nema novosti, Washington zabranio, pudlice moraju lezati i sutiti.

PE
PetarRajkovačić1941
16:01 29.01.2015.

a beču pada snig, u varšavi kiša, u munchenu oblačno, u ljubljani vesela mojca, , da ne zaboravim braću katolike na siciliji i pozdravim prijatelja djovanija itd itd

Avatar kravata
kravata
18:22 29.01.2015.

možda je dostavio oružje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije