Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PET GODINA RATA

Rusiju ne zanima očajna humanitarna situacija u Alepu, nastavljaju s bombardiranjem

alepo, aleppo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
29.09.2016.
u 19:50

Alep je pod kišom bomba ruskog i sirijskog zrakoplovstva otkako je propalo primirje koje su 9. rujna potpisali Rusi i Amerikanci

Rusija je u četvrtak obznanila da nipošto ne kani prekinuti zračne udare u Siriji kao potporu snagama Bashara al-Assada, unatoč pozivima sa svih strana da se zaustavi silovito bombardiranje u Alepu, gdje je humanitarna situacija očajna.

Stanje u drugom po veličini sirijskom gradu može se opisati kao "najgora humanitarna katastrofa kakva dosad nije viđena u Siriji" u pet godina rata, upozorio je voditelj UN-ovih humanitarnih operacija Stephen O'Brien.

Istaknuo je u Vijeću sigurnosti da je zdravstveni sustav u dijelu grada pod opsadom "pred urušavanjem" i da su "najugroženija" djeca.

U pobunjeničkim četvrtima Alepa "stotine" ljudi čekaju na izvlačenje iz medicinskih razloga, a zalihe hrane pokrivaju potrebe tek četvrtine stanovništva, upozorava UN.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u Moskvi da će rusko zrakoplovstvo nastaviti "svoju operaciju potpore antiterorističkoj borbi sirijskih oružanih snaga", odbacivši "nekonstruktivne" kritike američkih čelnika iznesene dan uoči prve obljetnice ruske vojne intervencije u Siriji.

Alep je pod kišom bomba ruskog i sirijskog zrakoplovstva otkako je propalo primirje koje su 9. rujna potpisali Rusi i Amerikanci.

>> Zašto je Bašaru al-Asadu toliko važno da osvoji Alep?

>> SAD optužuje Rusiju za barbarizam u Siriji, Moskva kaže - mir gotovo nemoguć

Komentara 32

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
02:25 30.09.2016.

Super komentari, ali se nitko nije sjetio djece.

ML
Mlinaric
06:09 30.09.2016.

Papa iz vatikana izjavio,tko bombardira alepo odgovarace pred Bogom za ove strasne zlocine nad covjecanstvom

YE
yelloman
20:07 29.09.2016.

ista taktika kao u Vukovaru (ruska JNA škola) kao u Groznom. Sad će nam poslati još miljune izbjeglica a paralelno će financirati radikalne desne stranke u EU. KGB Putin taktika koju mnogi ne vide i duboko gutaju rusku propagandu i spinove i laži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije