Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštra retorika

Rusija: SAD se smatra pobjednikom Hladnog rata i kroji svijet kako mu odgovara

Foto: Reuters/PIXSELL
16.04.2015.
u 20:18

Prizivajući retoriku Hladnog rata, ruski ministar obrane Sergej Shoigu kazao je kako je SAD poticao Kijev da se približi zapadu i time izazvao Moskvu i natjerao je da reagira

Visoki ruski dužnosnici optužili su SAD da traži političku i vojnu dominaciju te okrivili zapad za međunarodnu sigurnosnu krizu, uključujući i sukob na istoku Ukrajine, javlja Reuters.

Prizivajući retoriku Hladnog rata, ruski ministar obrane Sergej Šojgu kazao je kako je SAD poticao Kijev da se približi zapadu i time izazvao Moskvu i natjerao je da reagira.

– SAD i njihovi saveznici prošli su sve moguće granice kako bi lansirali Kijev u njihovu orbitu. To je moralo izazvati našu reakciju – kazao je ministar na godišnjoj konferenciji o stanju sigurnosti u zemlji.

General Valerij Gerasimov, šef ruskih oružanih snaga, pridružio se komentarima ministra.

– SAD se smatra pobjednikom Hladnog rata te je odlučio prekrojiti svijet kako mu odgovara – kazao je Gerasimov.

>> 'SAD se ponaša kao SSSR, ali ni oni neće uspjeti'

Komentara 92

Avatar Alfons_x
Alfons_x
21:08 16.04.2015.

Doista volim čitati komentare neukih ljudi koji sve svode na srpsko-hrvatski sukob:) GEOpolitika je ipak nešto više od toga. Prisjetimo se dakle početaka američke agresije na Rusiju i postavljanja takozvanog "raketnog štita" po europi koji bi valjda NAS trebao štititii od Irana, iako ta zemlja već 250 godina nije povela osvajački rat protiv druge zemlje. Zanimljivo taj štit se nekako poklapao sa državnim granicama Rusije. Prisjetimo se i državnog udara u Ukrajini te načina na koji je smijenjen Janukovič, zašto je tome bilo baš tako? 20 godina u Ukrajini se održavaju izbori, i 20 godina nema bitnih problema, pobjeđuju kadkad političari naklonjeni Eu, katkad Rusiji, zašto se nisu čekali novi izbori, zato što nikada ne bi pobijedili kandidati amerike. Zanimljivo je znati, dragi "slobodni mediji" pišite o tome, kako su od 40 milijuna ukrajinaca vlast u ukrajini osvojila 2 Židova, zar nema u toj zemlji sposobnih ukrajinaca koji bi vodili svoju zemlju? Pišite i o tome koja je funkcija bidenova sina u Ukrajini - ako smijete naravno. Istina se ne može sakriti, ma koliko se ljude zaglupljivalo (neki su talentirani za to oni vjeruju u vaše bajke) istina će uvijek naći put.Pišite malo o Jemenu, usporedbe radi. Evo recimo tamo S. Arabija uz podršku SAD napada suverenu državu, legitimni predsjednik je pobjegao u tu zemlju koja sada napada njegovu. Dajte nam mišljenje kakvi bi bili komentari SAD da je Janukovic, tada legitimni predsjednik Ukrajine koji je pobjegao u Rusiju, zatražio od Rusije da na isti način poput jemenskog, izravno napadne njegovu zemlju. da li bi cowboy boys podržali i tu agresiju? Podsjetite nas kako je počela agresija na Irak i gdje je uskladišteno "pronađeno" oružje zbog kojeg je počela agresija? Bilo bi lijepo čitati kako se danas živi u demokratski oslobođenim zemljama. Smijemo li to znati?

ST
Stipeprof
20:42 16.04.2015.

Pa zar se nije većina stanovništva Krima se izjasnila za pripojenje Krima Rusiji? Pa kako je onda to okupacija? Uzgred, je li se većina stanovništva Iraka izjasnila za to da američke trupe okupiraju njihovu zemlju?

SP
spenic60
22:18 16.04.2015.

Svojim vodenjem hladnog rata sa Rusijom SAD ce sama sebe da unisti . Vec dugo vremen (predugo ),pokusvaju svoje interne probleme rijesavati provokacijama intenacionalne politike i preusmjeravanjem internacionalne ekonomije na americko trziste . Ukrajina je samo jedan od mostova ( ( projektiranih tajnim americkim informativnim institucijama ) kojim nastoje doci u poziciju da djeluju na azijsko ekonomsko i politicko trziste. Nije samo u pitanju Rusija, u pitanju je i Kina koja je najmocnija ekonomska sila u zadnjem desetljecu . SAD je najveci kineski duznik u bilionima dolara, a jednostavno receno ( kada nema kreditora, nema ni duznika ) . Kina je u borbi da preuzme petro dolar, a to bi uzdrmalo americku ekonomiju do krajnosti. Kada se sve ovo zna i poprilicno drugih stvari nije tesko zakljuciti da poslije Rusije na udar dolazi Kina. Medutim sada kada je Rusja i te kako prisutna u Svijetskim ekonomskim i politickim kretanjima SAD-u je najvaznije instalirati se sto blize. Nazalost u Ukrajini je nasao saveznika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije