Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Demonizacija'

Rusija razmišlja o zabrani američkih filmova s 'anti-ruskim' elementima

ruisi
Foto: Promo
27.08.2014.
u 14:59

Ako bi takva zabrana prošla, Rusija se ne treba bojati američke odmazde budući da ruski filmovi nisu naročito popularni u SAD-u

Pojedini ruski političari tvrde kako je vrijeme za zabranu prikazivanja američkih filmova koji ''demoniziraju'' Rusiju. Iako su Rusi godinama bili vjerna publika američkog filma, pogotovo vesterna, političari smatraju kako je vrijeme da se zabrani ''anti-ruski'' materijal, javlja Hollywood Reporter.

Batu Khasikov, član odbora za kulturu Vijeća ruske federacije, izjavio je kako bi filmovi u kojima je ''sve vezano uz Rusiju pretjerano demonizirano ili prikazano na primitivan način'' trebali biti zabranjeni.

Izjavio je kako bi se zabranili filmovi u kojima su Rusi prikazani kao prijetnja čovječanstvu, ali nije dao konkretne primjere.

Ako bi takva zabrana prošla, Rusija se ne treba bojati američke odmazde budući da ruski filmovi nisu naročito popularni u SAD-u.

Službena Moskva u međuvremenu je objavila popis filmova koji su ''sigurni za gledanje'', a među njima su filmovi ''Cabaret'', ''Titanic'' i ''Apokalipsa danas''.

>> Putin: Ako Ukrajina ide u EU, prisiljeni smo na protumjere

Komentara 23

IN
incogrito
15:41 27.08.2014.

ti filmovi su najjaca zapadna propagandna mašinerija koju amerikanci imaju. neovisno sto ih je 95% potpuno smeće svejedno većinu vremena šalju poruku "mi dobri - drugi loši" i s jedne strane mogu razumjeti taj prijedlog zastupnika.. banaliziranje tipa "pa to je samo fikcija" ostaje za banalne likove uskih svjetonazora

Avatar Floyd1
Floyd1
16:53 27.08.2014.

Kako ce Amerikanci pobjedivati u ratovima, ako Rusi to nevide, to nema smisla.

Avatar Alfons_x
Alfons_x
08:05 28.08.2014.

Osobno jesam za ovakve zabrane i ne samo u Rusiji....Gledao sam nekolicinu američkih filmova i serija u kojima se ismijava Hrvate i hrvatske nacionalne simbole, jedna od njih je inače meni omiljena serija Monk u kojoj se, u jednoj odd epizoda, na pogrdan način interpretira hrvatska zastava, grb i nacija. Smatrao sam to uvredom kako za mene osobno tako i za cijelu hrvatsku naciju. Na žalost od strane "hrvatske" vlade je izostala čak i prosvijedna nota kamo li zabrana javnog prikazivanja. Dakle protiv ovakvih zabrana nemam apsolutno ništa uz obrazloženje zbog čega je pojedini film ili serija "zabranjena" za javno prikazivanje (naravno ovo se odnosi isključivo za prikazivanje na javnoj televiziji, kinima, ukoliko netko želi može slobodno privatno nabaviti film i gledati do mile volje) . Baš me zanima kakova bi reakcija bila u americi, da netko snimi i prikaže film koji ismijava njihovu zastavu ili druge nacionalne simbole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije