Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVIŠI STUPANJ PRIPRAVNOSTI

Rusija rasporedila ratne brodove pored Krima zbog ukrajinskog pokusnog ispaljivanja projektila

Rusi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
01.12.2016.
u 10:01

Kijev je počeo dvodnevno pokusno ispaljivanje u četvrtak razljutivši Moskvu, koja je stavila zračne obrambene snage na najviši stupanj pripravnosti kazavši da se nada da ratne igre neće poremetiti međunarodne letove.

Ratni brodovi ruske crnomorske flote zauzeli su položaje na zapadnoj krimskoj obali u sklopu potpore zračnim obrambenim snagama kao odgovor na početak ukrajinskoga pokusnog ispaljivanja projektila u blizini, objavila je novinska agencija RIA u četvrtak.

Kijev je počeo dvodnevno pokusno ispaljivanje u četvrtak razljutivši Moskvu, koja je stavila zračne obrambene snage na najviši stupanj pripravnosti kazavši da se nada da ratne igre neće poremetiti međunarodne letove. 

"Ratni brodovi crnomorske flote... zauzeli su pozicije pored krimske zapadne obale tijekom trajanja planiranog ukrajinskog pokusnog ispaljivanja projektila 1. i 2. prosinca", rekao je vojni izvor u Krimu za agenciju RIA.

"Protuzračna obrana na brodovima stavljena je na najviši stupanj pripravnosti. Njihova je oprema projektirana u prvom redu da potopi teške protubrodske projektile i krstareće projektile. Zajedno s kopnenim postrojbama protuzračne obrane smještenim na poluotoku brodovi su stvorili praktički neprobojan štit protiv neprijateljskih raketa", rečeno je.

Volodimir Križanovski, ukrajinski vojni dužnosnik, ranije je u četvrtak rekao na 112 tv kanalu da su vježbe počele te da se glatko odvijaju.

"Pokusi se izvode u skladu s međunarodnim pravom", rekao je Križanovski. Kazao je da se odvijaju najmanje 30 kilometara od krimskoga zračnog prostora. "Stoga bi bilo pogrešno prigovarati Ukrajini", rekao je.

Rusija je pripojila ukrajinski poluotok Krim 2014. godine.

Komentara 38

Avatar nekakav
nekakav
10:21 01.12.2016.

bitno je naglasiti da je 'rusija 2014. pripojila ukrajinski poluotok', to odmah da završni premaz članku. al fali najbitniji dio, koji govori da je taj otok bio prije ruski, pa ga je ukrajinac na čelu sssr-a dao ukrajincima. zašto mimi slovencima ne bi dali istru? ono, što fali, mora imamo sasvim dovoljno...? nego, ukrajina još nije ni jedan projektil ispalila na područja gdje su naselja, a niti u morskom dijelu koji pripada rusiji, zasad bacaju rakete, doslovno, po dijelu mora kojeg sami kontroliraju. ako prijeđu crtu, rusi će testirati svoje rakete, to predstaviti kao uspjeh, pokazati i dokazati da su im rakete i cijeli obrambeni sustav sasvim dobro u funkciji. a ukrajinci će se truditi doma tvrditi da su izveli vježbu na svojem suverenom teritoriju, nema veze što je raketa srušena iznad krima. vuk siti, koza cijela, jedino će zemljica biti malo razrovana. nego, znate da ukrajinci imaju neobičnu naviku rušiti civilne avione? 2001.-e su srušili civilni avion. bez ikakve odštete, objašnjenja, rekli da su onda imali vojne vježbe, a kontrola leta je avion pustila u područje opasno za let, nikom ništa. eto, i 2014.-e su srušili avion, sakrili zapise razgovora kontrole leta i pilota malezijskog aviona, ključni dio priče, a crne kutije nizozemci i englezi proglasili tajnom. izvješće koje su dali upućuje da su rusi to srušili. dokaza nema, slike i podaci koje imaju su smiješni. ajmo, treba svijet još jedan rat, ovaj će biti malo žešći. kad je to zadnji put bilo, 1999-e kad je nato tukao srbe, rušio elektrane, mostove, ceste, tvornice, zgradu televizije... već odavno ne vidjesmo ništa velikog pred pragom.

Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
12:43 01.12.2016.

Sad bi tu bili NATO brodovi, ali ih Putin pročitao kao knjigu.

VR
vrbamrda
17:34 01.12.2016.

Doci ce im NATO u pomoc,takav je plan.Udri Vlado pokazi KO je gazda toj usranoj svjetskoj policiji zvanoj USA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije