Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJEKOM IZVIĐANJA

Rusija optužila SAD: 'Njihov zrakoplov mogao se sudariti s putničkim'

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
23.05.2016.
u 23:45

SAD je zadnjih mjeseci redovito optuživao rusko zrakoplovstvo za provokacije, napose američkih ratnih brodova

Rusija je danas optužila Sjedinjene Države da je njihov vojni zrakoplov tijekom izviđanja blizu njezine granice na krajnjem istoku došao u opasnost da se sudari s nekim putničkim zrakoplovom, priopćila je Moskva dodajući da je zbog toga pozvala američkog vojnog atašea.

"Predstavnik američkog ministarstva obrane obaviješten je da je ruska protuzračna obrana 22. svibnja primijetila izviđački zrakoplov RS-135 američkih zračnih snaga koji je bio na izviđačkom zadatku iznad Japanskog mora, blizu ruske granice", priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

Transponder (uređaj za automatsku identifikaciju letjelica) tog zrakoplova bio je isključen, dodao je, rekavši da njegova posada nije obavijestila ruske područne vlasti o svojoj ruti.

Američka letjelica je usto letjela na istoj visini na kojoj obično lete putnički zrakoplovi, što je moglo dovesti do sudara, dodaje ministarstvo, pozivajući na donošenje mjera kako bi se ubuduće spriječili takvi incidenti.

SAD je zadnjih mjeseci redovito optuživao rusko zrakoplovstvo za provokacije, napose američkih ratnih brodova. Moskva je odgovarala da se američki vojnici ne trebaju previše približavati ruskoj granici.

>> Pogledajte agresivan prelet ruskog vojnog aviona blizu američkog ratnog broda

>> Moskva: Nijedan ruski zrakoplov nije bio blizu napadnutog izbjegličkog kampa

Ključne riječi

Komentara 37

DU
Deleted user
14:09 24.05.2016.

Izgleda da Ameri pripremaju invaziju na rusiju

KD
Knez Drpimir
00:46 24.05.2016.

Velis, Rusi i BRIKS 4 milijarde, a Srba i Rusa 140 milijuna :) Kao sto rekoh, Ruska invazija ne bi mogla proci istocnu Europu, a kamoli se suprostaviti Njemackoj i Francuskoj. Rusi imaju manji vojni budzet od Britanije :D Uvijekk sam bio fasciniran vrstom bunike koju koriste Rusofili. Njima brojke ne znace nista, vec vade od nekamo neke mitove i uvjerenja.

Avatar Hrvatina_Nikola_Tesla
Hrvatina_Nikola_Tesla
09:17 24.05.2016.

Bar ne ruše civilne zrakoplove kao vi Rusi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije