Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSIJA - SAD

Rusija: Krim je naš i ostajemo na njemu

Russian President Vladimir Putin speaks during a meeting with journalists at the Kremlin in Moscow, Russia November 23, 2016.  Sputnik/Kremlin/Alexei Druzhinin via REUTERS      ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ON
Foto: Reuters/PIXSELL
15.02.2017.
u 22:39

Sve bi se moglo protumačiti i kao svojevrsni uvod u današnji susret između šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova i novoga američkog državnog tajnika Rexa Tillersona

Nakon što je glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer kazao da je predsjednik Donald Trump zauzeo vrlo odlučan stav o tome da Rusija mora Krim, koji je okupirala, vratiti Ukrajini, oglasilo se rusko ministarstvo vanjskih poslova koje je priopćilo da je Krim integralni dio teritorija Ruske Federacije i da im ni na kraj pameti nije da ga vrate Ukrajini.

Spicer je također naglasio da je veleposlanica Sjedinjenih Država u Ujedinjenim narodima Nikki Haley kazala da je i povlačenje ruskih snaga s istoka Ukrajine također jedan od uvjeta za ukidanje sankcija Rusiji.

Cijela ta priča dodatno se zakuhala nakon što je otkriveno da je nekolicina Trumpovih suradnika iz njegova predizbornog stožera redovito kontaktirala s ruskim veleposlanikom, ali i nakon ostavke njgeova savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna koji je na taj potez bio prisiljen zato što je potpredsjedniku Mikeu Penceu lagao o sadržaju svojih razgovora s ruskim veleposlanikom.

Sve bi se moglo protumačiti i kao svojevrsni uvod u današnji susret između šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova i novoga američkog državnog tajnika Rexa Tillersona do kojeg će doći u Bonnu na sastanku grupe G20.

Bit će to prvi službeni sastanak na visokoj razini između Rusije i SAD-a otkako je Donald Trump ušao u Bijelu kuću. Iako je uoči stupanja na dužnost bio dosta popustljiv prema Rusiji pa je čak najavljivao i ukidanje sankcija, u tjednima nakon inauguracije značajno je zaoštrio svoje stavove i pozvao Rusiju da se povuče s Krima i iz Ukrajine.

>> Otkriveno o čemu su razgovarali Donald Trump i Vladimir Putin u prvom telefonskom razgovoru

>> Putin nakon sastanka s Pahorom: Spreman sam susresti se s Trumpom u Ljubljani

Komentara 39

SN
snajper
00:40 16.02.2017.

Sankcije pojacati, banke posto su drzavne blokirati i krim ce biti vracen. Jos malo pojacati vojsku na granicama ameri i japanci nek poguraju sa istoka i ne samo da ce vratit krim nego ce platit i ratnu odstetu

Avatar Sidewinder
Sidewinder
23:15 15.02.2017.

Sankcije ostaju...pojacavati rusku ekonomiju.

ST
Startrack
11:06 16.02.2017.

I kad govorite neko iz pozadine vlada Trumpom, predpostavljam mislite na Zidove? Kakve koristi taj iz pozadine ima da ostanu rusiji sankcije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije