Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATENTAT UMALO I USPIO

Rusija je uoči izbora željela ubiti Milu Đukanovića

đukanović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
19.02.2017.
u 13:44

Preodjeveni u crnogorske policajce ruski obavještajci i srbijanski nacionalisti trebali su ući u zgradu parlamenta i eliminirati Đukanovića

Bivši premijer Crne Gore Milo Đukanović trebao je biti ubijen na dan prošlih parlamentarnih izbora u toj zemlji, a iza svega stoji Rusija, objavio je britanski Daily Telegraph pozivajući se na izvor iz vlade Velike Britanije.

List navodi kako su državni udar, zauzimanje zgrade crnogorske skupštine i rušenje Đukanovićeve vlade organizirali i vodili ruski obavještajci u suradnji s manjom skupinom srbijanskih nacionalista. Oni su preodjeveni u crnogorske policajce trebali ući u zgradu parlamenta i eliminirati Đukanovića, nakon čega je plan bio izazivanje kaosa i državni udar.

Cilj je, navodi se, bio spriječavanje crnogorskog približavanja NATO savezu. Daily Telegraph podsjeća i kako su se na interpolovoj tjeralici našla dva ruska državljana osumnjičena za organiziranje atentata, a Moskva je tada, a i sada čvrsta u demantiranju bilo kakve povezanosti s neuspjelim atentatom na Đukanovića.

>>Policija uhitila 20 naoružanih muškaraca iz Srbije! 'Planirali su oteti Đukanovića'

>>Iznenađenje u Crnoj Gori: Milo Đukanović više neće biti premijer

Komentara 19

DU
Deleted user
16:29 19.02.2017.

''manjom skupinom srbijanskih nacionalista'' Kako se u tekstu provlači Rusija ali ne i kriminalci iz srbije koji su bili gle čuda i visoki dužnosnici u srpskoj žandarmeriji a Rusija se spominje u kontekstu kao da su sami Medvedev i Putin doplovili do Crne Gore i tražili Milu da mu presude,dajte malo pišite za srednju školu nije ovo juga i da smo na nivou'' krede i pločice''.

MM
m.muharremi
17:51 19.02.2017.

Ubiti ga ne ali , uplasiti ga da , kako bi se on odreko uclanjenju njegove zemlje u NATO.Poznate su stare metode djelovanja KGB - a i UDB-e ... prevarom državnim funkcijama i uglednim položajem u drustvu , novcem, ženamaama ..ili sikaniranjem,uplašivanjem, klevetama i lazima doći do određenog cilja . Medjutim, ni jedno ni drugo kod Djukanovica nije palilo jer je on političar koji je ponikao iz tog košmara , naučio sve lekcije pa ga je vrlo teško bilo pridobiti

Avatar dobry
dobry
20:25 19.02.2017.

Memorandum SANU II slomio zube na Crnoj Gori i Mili Đukanoviću..."Tvrd je orah voćka čudnovata..."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije