Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naoružavanje

Rusija jača vojne snage na jugozapadnom boku zbog približavanja NATO-a

NATO
Foto: Reuters/PIXSELL
27.07.2016.
u 18:47

Moskva je rasporedila više sustava za protuzračnu obranu i 'samodostatan' vojni kontigent na Krimu

Rusija jača vojne snage na svojem jugozapadnom boku jer NATO jača svoju vojnu nazočnost u blizini njezinih granica, a susjedna Ukrajina i dalje je nestabilna, rekao je u srijedu ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

Moskva je rasporedila više sustava za protuzračnu obranu i "samodostatan" vojni kontigent na Krimu, rekao je Šojgu na sastanku u ministarstvu obrane, koji je prenosila državna televiizija.

"Od 2013. formirali smo četiri divizije, devet brigada i 22 pukovnije", rekao je. "To uključuje dvije raketne brigade naoružane sustavima Iskander (...)."

Šojgu je kazao da su "terorističke" skupine također aktivne na sjevernom Kavkazu.

> > Usred napetosti iznad Baltika Rusija ponudila ustupak NATO-u koji će od njihovih aviona učiniti mete

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar superhik74
superhik74
20:48 27.07.2016.

Pisac zelio reci da novoprimljene clanice NATO pakta moraju vise kupovati Americkog naoruzanja kako bi se popravila platna bilanca prezaduzene SAD. Neka gradjani Europske duznicke krize gladuju uz "austerity", njihove marionetske vlade trebaju trositi vise na Americko oruzje.

Avatar drugMilan
drugMilan
21:55 27.07.2016.

sram ih bilo i te ruse..umjesto da spuste ruke dok ih šamaraju oni bi se branili

RA
ranko75
19:42 27.07.2016.

Ma rusi se to samo sale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije