Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZASTARJELA TEHNOLOGIJA

Rusija ismijana na Twitteru zbog Admirala Kuznjecova

admiral kuznjecov
Foto: Twitter
1/3
26.10.2016.
u 18:58

Antikorupcijski aktivist Aleksej Navalni istaknuo je kako su neki ruski mediji, izvještavajući o ruskoj floti, koristili fotografije američkih brodova

Ruska vojna flota, koja ide prema Siriji, ovih je dana izložena podsmjehu zbog fotografije njihova jedinog nosača zrakoplova, broda po nazivu Admiral Kuznjecov, iz kojeg se širi dim. Stvar je u tome da nije riječ o kvaru, već brod tako normalno funkcionira – naime, vozi na dizel.  

Kako prenosi The Moscow Times, ruska zastarjela tehnologija ismijana je na Twitteru, čiji su se korisnici poslužili raznim fotomontažama. Tako se Admiral Kuznjecov našao na klasičnoj slici Ilje Repina uz komentar "Rusija u jednoj slici".  

Antikorupcijski aktivist Aleksej Navalni istaknuo je kako su neki ruski mediji, izvještavajući o ruskoj floti, koristili fotografije američkih brodova.  

– Putinov režim troši trećinu federalnog proračuna na obranu, ali prikazivanje samo jedne fotografije našeg nosača zrakoplova tako je posramljujuće da uzimamo fotografije od američke mornarice – komentirao je Navalni na Twitteru.  

Jedan korisnik objavio je pak fotografiju ogromnog oblaka dima iz islandskog vulkana Katla uz komentar: "Admiral Kuznjecov prikazan uz obalu Islanda 1987."  

Neki su već okrenuti prema Siriji, kamo se ruska flota uputila.  

– Vidjevši znakove da se Admiral Kuznjecov približava, prestravljeni militanti napuštaju svoje pozicije – objavio je jedan korisnik uz fotografiju dima koji se širi iz razrušenog grada.

>> Ruski ratni brodovi prolaze La Mancheom, Britanci poslali razarač i fregatu da ih 'prate u stopu'

>> Kuznjecov prvi put u povijesti kreće u pravi borbeni zadatak

Komentara 111

AA
Aartur
19:15 26.10.2016.

Bez brige, ima itekako puno naivaca koji se i dalje dive tim ruskim krntijama. U našem susjedstvu pogotovo.

Avatar navijač
navijač
19:15 26.10.2016.

Pa šta drugo preostaje nego se ismijavati s tim , sami su to tražili. Nosač zrakoplova na dizel , dobro da nije parni. Japanci ga inače zovu "Jakodimi" hahhahah

PR
Prekobrda
02:30 27.10.2016.

Tko se zadnji smije nasladje se smije. Strah okrenuti na smijeh je dokaz da je strah preveliki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije