Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sankcije

Rusija će zabraniti uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Turske

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
30.11.2015.
u 14:31

"Uglavnom se radi o poljoprivrednim proizvodima. Što se tiče industrijskih, prijedlog je da zasad neće biti ograničenja. U slučaju potrebe, vlada uvijek može proširiti sankcije", rekao je prvi potpredsjednik ruske vlade Igor Šuvalov, a prenose ruski mediji.

Rusija će zabraniti uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Turske, voća i povrća, a zasad ne planira zabranu uvoza industrijskih proizvoda, iako se u slučaju potrebe sankcije mogu proširiti, izjavili su visoki ruski dužnosnici na sjednici vlade.

"Uglavnom se radi o poljoprivrednim proizvodima. Što se tiče industrijskih, prijedlog je da zasad neće biti ograničenja. U slučaju potrebe, vlada uvijek može proširiti sankcije", rekao je prvi potpredsjednik ruske vlade Igor Šuvalov, a prenose ruski mediji.  

Dodao je da su sankcijama obuhvaćeni proizvodi koji nisu ključni za rusko gospodarstvo.

Zamjenik premijera Arkadij Dvorkovič rekao je da ministarstvo industrije i trgovine priprema popis turskih proizvoda čiji bi se uvoz mogao zabraniti ili ograničiti.

Po njegovim riječima, iako zasad nije predviđeno uvođenje ograničenja na industrijske proizvode, ministarstvo industrije i trgovine dobilo je naputak da napravi popis proizvoda čiji bi uvoz mogao biti zabranjen ili ograničen u slučaju potrebe. 

>> Neće doći do susreta Putina i Erdogana na summitu o klimi 

>> Vladimir Putin i Recep Erdogan žele obnoviti Rusko i Otomansko Carstvo

Komentara 12

Avatar superhik74
superhik74
18:52 30.11.2015.

Jos su Turcini dobro i prosli (barem za sada)

Avatar d-ano
d-ano
16:26 30.11.2015.

----,,,,,,,,,,,,,,,,,,evo prilike za nas,,,,,,,,,,,

MG
milerazbojnik@gmail.com
15:37 30.11.2015.

ima pravo jer ne možš nekog ko li ti brani i tvoju državu a skoro i jesu došli do tamo samo tako napucavat ili ona narodna ...ja tebe kruhom a ti mene kamenom i koji oni kkkkk samo mudruju dok se drugi muće tamo što li zajedno s rusima ne krenu u akciju s avionima i napraše ih al jjjjj ga zna turćin što radi jer kad bi i on krenuo otvoreno protiv islamista puno bi prljavog veša isplivalo van pa sad mudruje al nema se više kamo jer i fafići uvidješe da je bolje i rus nego li spavać koji se neće mrdnut ili ga strah da ne dobije po glavuši mjenja se politika što li reće jedna pametna glava i bolje je tako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije