Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAUZOLEJ

Rusija otkrila koliko stoji održavanje Lenjinova tijela

Lenjin
Foto: Gregor Fischer/DPA/PIXSELL
14.04.2016.
u 08:30

Tijelo boljševičkog vođe izloženo je u mauzoleju na moskovskom Crvenom trgu

Ruska vlada objavila je da će ove godine na održavanje balzamiranog Lenjinova tijela potrošiti do 13 milijuna rubalja (oko 1,3 milijuna kuna), prenosi BBC.

U obavijesti državne agencije navodi se kako su ta sredstva potrebna za radove biomedicinske prirode na tijelu boljševičkog vođe izloženo u mauzoleju na moskovskom Crvenom trgu. Izvođač je već pronađen, iako nije imenovan. Sve dosadašnje radove od prvog izlaganja Lenjinova tijela 1924. godine izvodio je Ruski biomedicinsko-tehnološki centar za istraživanje i obuku.

Reakcije na izlaganje tijela u staklenom lijesu i visoke troškove oprečne su. Mnogi su nezadovoljni, neki predlažu da ga se pokopa, a neki kažu da ni sam ne bi volio ovo idoliziranje.

>> Raskomadani je Lenjin poruka Ukrajinaca Putinu

>> U oazu bogatih i slavnih, stariju od stoljeća i pol, potajno je dolazio čak i 'crveni' Lenjin

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
08:51 14.04.2016.

Toga Uljanov Volođu zvanoga Lenjin treba smjestiti onamo kamo i Džugašvili Jožu poznatijega kao Staljin. Ništa nije bio bolji od njega, nego čak i gori jer je Staljin učio zločinačke metode od njega. Da se ne zaboravi, od obojice pak marljivo i temeljuito učio je tzv. najveći sin naših narodna i narodnosti Broz Joža koji se skrasio u beograskom "cvećarniku".

Avatar Sidewinder
Sidewinder
20:22 14.04.2016.

To su probni baloni kako bi konačno sahranili Lenjina i napravili mjesto Putinu.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
20:21 14.04.2016.

Klanjaju se masovnom ubojici i drže ga sto godina u mauzoleu... koji bolestan narod...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije