Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putinova godina u Siriji

Rusi ubili 5500 pobunjenika i islamista te 3800 civila u 365 dana rata

alepo, aleppo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
30.09.2016.
u 20:15

Uz potporu Rusa oslobođena je Palmira, velika područja u provinciji Homs, istočna Guta, mjesta oko Latakije...

Novim bombardiranjima u Alepu Rusija je jučer obilježila godinu dana vojne intervencije u Siriji. Rusija je odigrala značajnu ulogu na sirijskom bojnom polju. Netom prije ruskog uplitanja, činilo se da su snage sirijske vlade predvođene predsjednikom Basharom al-Asadom pred potpunim kolapsom. 

ISIL je tada zauzeo 50 posto sirijskog teritorija, štoviše, prijetio je ulaskom u glavni grad Damask. Nakon potpore Rusa, stvari su se preokrenule. Sirijska vojska oslobodila je Palmiru, velika područja u provinciji Homs, istočnu Gutu, područja oko Latakije i sada je već nadomak uspostave potpune kontrole nad Alepom.

Sirija je danas postala uporište utjecaja Moskve u regiji. U godinu dana ruske vojne intervencije u Siriji više od 9300 osoba, među kojima 3800 civila, ubijeno je u udarima ruskog zrakoplovstva. Među ostalim žrtvama je 2746 boraca Islamske države i 2814 pripadnika različitih pobunjeničkih i islamističkih skupina.

>> Alep uspoređuju s Vukovarom: dvomilijunski grad je u ruševinama, a stanovnici su bez vode, struje i hrane

Ključne riječi

Komentara 21

DU
Deleted user
23:05 30.09.2016.

Kako to da se nitko nije zabrinuo za civilne žrtve dok rusa nije bilo u Sirji? Sada je odjednom svima je proradla savjest. Dok su ti teroristi iz Alepa na najsvirepiji način ubijali ljude UN ameri i svi ostali borci za ljudska prava su šutjeli.

CR
CrniP
22:11 30.09.2016.

Pa i Ameri su od 2013 do 2015 imali uspjeha u Siriji... sa vojskom djihadistickih umjerenih glavosjeka.

DU
Deleted user
23:24 30.09.2016.

ahahaaa a ovaj "glas washingtona" brise sve komentare koji su negativni prema americi, ahahaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije