Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tenzije između NATO-a i Rusije

'Rusi vojno pomažu Srbiju, a članica NATO-a ne može nabaviti oružje'

23.02.2017.
u 11:59

– Rusija akcije NATO-a u Crnom moru smatra agresivnima i odgovorit će na njih – kazao je bivši šef bugarske obavještajne agencije, general Kircho Kirov

Bivši šef bugarske obavještajne agencije, general Kircho Kirov kazao je da Rusija vojno pomaže Srbiji koja postaje ozbiljan faktor u regiji, piše bugarski Focus

– Rusija akcije NATO-a u Crnom moru smatra agresivnima i odgovorit će na njih. Tenzije između NATO-a i Rusije događaju se opasno blizu Bugarske i nedvojbeno će utjecati na situaciju u regiji – kazao je Kirov te dodao kako će se ta "igra živaca" nastaviti i u budućnosti.  Nada se da su "živci dovoljno debeli" s obje strane te da neće biti novih provokacija koje bi dovele do vojnog sukoba Rusije i NATO-a. 

Srbija dobiva vojnu pomoć od Rusije

– Sve to stvara opasnu situaciju koju naše (bugarske, op.a.) oružane snage moraju pratiti s posebnom pozornošću – rekao je general i dodao da je sada jasno kako u regiji Rusija ovisi o Srbiji. 

– Srbija je okružena članicama NATO-a, no dobiva vojnu pomoć od Rusije. Bugarska, iako članica NATO-a, ima problema s nabavom modernog naoružanja, dok Srbija modernu vojnu opremu, kao i moderne letjelice i rakete, dobiva besplatno. U regionalnim uvjetima sigurno je da Srbija postaje vojni faktor – kazao je Kirov. 

Smatra da će to sigurno utjecati na regiju i stvoriti atmosferu sukobljavanja i da će još dugo vremena postojati i problem između Srbije i Kosova

>>NATO diže borbenu spremnost: Priprema li se svijet za novi veliki rat?

>>NATO: Jačamo svoju nazočnost u Crnom moru. Moskva: To je još jedan korak prema jačanju napetosti

Komentara 46

DU
Deleted user
12:23 23.02.2017.

Na svim portalima normalne vijesti, jedino na ratohušačkom Večernjem svakodnevno o Srbiji i Srbima. Doduše, ni ne čudi me s obzirom kakva ekipa čita Večernji, valjda ih jedino i zanimaju takve teme.

SS
S.Savić
12:42 23.02.2017.

Srbija i Rusija nisu prijetnja. Prijetnja dolazi iznutra uglavnom iz ljevičarske medije.

BI
bijelocrveni
12:15 23.02.2017.

Imali su 3. vojsku u europi pa su im na kraju traktori najvise pomogli. Uzalud im.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije