Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA PUTU ZA SIRIJU

Rusi preko teritorijalnih voda EU prokrijumčarili naftu, Moskva ističe da se sankcije ne odnose na zrakoplove

admiral kuznjecov
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
22.11.2016.
u 21:17

Ciparska vlada objavila je da nije odobrila nikakvo uplovljavanje ruskih tankera s naftom za Siriju.

Ruski tankeri prokrijumčarili su gorivo u Siriju preko teritorijalnih voda EU-a, objavili su u utorak dobro upućeni izvori, dok Moskva ističe da se europske sankcije na isporuku nafte Siriji ne mogu odnositi na ruske zrakoplove koji u toj zemlji pružaju potporu režimskim snagama protiv pobunjenika.

Protivno europskim sankcijama, najmanje dva ruska broda prevezla su naftu preko Cipra, izjavio je Reutersu obavještajni izvor iz Europske komisije i dodao da su se isporuke povećale u listopadu.

Drugi izvor rekao je da su brodovi uplovili u ciparske i grčke luke prije nego što su isporučili gorivo u Siriji.

Reagirajući na te navode, glasnogovornik ruskog ministarstva obrane rekao je da se sankcije na isporuku nafte Siriji ne odnose na ruske zrakoplove u toj zemlji, prenijele su ruske novinske agencije.

Glasnogovornica europske povjerenice za vanjsku i sigurnosnu politiku rekla je da su za provedbu sankcija odgovorne države članice EU-a.

"Vjerujemo da vlasti ispunjavaju svoje obveze kako bi se provele restriktivne mjere i spriječili bilo kakvi pokušaji izbjegavanja", rekla je.

Grčko ministarstvo vanjskih poslova odbilo je komentirati te navode. Ciparska vlada objavila je da nije odobrila nikakvo uplovljavanje ruskih tankera s naftom za Siriju.

>> Jesu li u pravu? Gotovo polovina Rusa smatra da bi sukobi u Siriji mogli dovesti do trećeg svjetskog rata

Ključne riječi

Komentara 5

UN
unbekant
09:25 23.11.2016.

@filipsbilliard,Jutros poslo odgovor na tvoj komentar,medjutim ovi iz zutila suga maknuli,jer njihovi polu-novinarcici,ne trpe kritike,a asdmin je neki coban koji odmah brise sve sto njih kritikuje.

Avatar commentator
commentator
05:23 23.11.2016.

Ma šta su "prokrijumčarili", dali su svoje ulje prijateljskoj zemlji. Prokleti nek jesu oni koji kradu od drugih, i ulizice takvih. Sirija je pod sankcijama? Pita li se tko od te bande ulizivačke koliko su te sankcije moralne, pravedne? Koliko su bile sankcije pravedne prema Iraqu gdje je od njih irata umrlo 500.000 same djece? Banda lešinarska. A Rusija "šverca", e pa ako je Sirija pod sankcijama i Rusija također, onda u čemu je problem? Zapadni banditi su ih stavili u istom položaju, onda ne krše nikakve zakone, ne "švercaju" "poštenim zapadnjacima" nego pomažu jedna drugoj. Da ne spominjem da to ulje ide u borbi protiv divljaka, ali eto, između divljaka glavorezača i Rusije i Sirije, izgleda glavorezači su manji problem.

FI
filipsbilliard
01:35 23.11.2016.

ruski tankeri malo svracali u grcku i cipar. mozda su se ruski mornari zazelili malo evropskih kurvi. jbg. tko ce znati osim onih iz brisela. oni sve znaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije