Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filipini

Rodrigo Duterte gasi svjetsku kockarsku meku

Duterte
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
23.12.2016.
u 07:00

Posljednjih deset godina na Filipinima su kockarnice uložile milijarde dolara u servere za online klađenje i otvorili kockarske resorte

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte nastavlja sa svojim planom obračuna s kriminalom u svoj zemlji. Nakon što je najave o egzekucijama dilera droge i drugih kriminalaca proveo u djelo, sada je u predsjedničkom programu za 2017. godinu poručio kockarima i organizatorima klađenja da je njihovo vrijeme završilo.

– U nadolazećoj godini zatvorit ćemo i zabraniti svaki oblik online kockanja, sredstva smo predvidjeli u proračunu i konačno ćemo stati na kraj tom zlu, poručio je Rodrigo Duterte i tako nastavio s provođenjem svojih populističkih mjera. I dok su njegove, najblaže rečeno kontroverzne poteze, smaknuća dilera drogom i drugih opasnih kriminalaca bez suđenja osudile brojne organizacije za zaštitu ljudskih prava, a zabrinutost izrazile mnoge države, najnoviju odluku o gašenju kladionica na nož su dočekale međunarodne kladionice kojima su Filipini bili prava meka za online klađenja i kockarske igre. Naime, upravo su Filipini posljednjih godina zabilježili ogromna ulaganja upravo u kladioničarskom poslu i u kockarskim su krugovima slovili kao jedno od najliberalnijih online kockarskih tržišta.

Zadnjih desetak godina uložene su milijarde dolara u servere preko kojih se organiziraju igre na sreću, a otvoreni su i brojni kockarski resorti. Ono što je najviše motiviralo Dutertea da se obračuna s njima jest sve veći broj ovisnika o klađenju među njegovim sunarodnjacima, kao i mnogobrojne afere koje su se posljednjih godina javljale zbog klađenja na sportske događaje i namještanja rezultata u sportu, ponajviše u nogometu. Ostaje samo vidjeti hoće li Duterte, kao i u slučaju obračuna s dilerima, uzeti stvar i osobno u svoje ruke i krenuti s eliminacijama ili će u ovom slučaju ipak proces gašenja servera prepustiti ljudima zaduženim za to.     

>> Skandalozna izjava predsjednika: Vozio sam se na motociklu i patrolirao ulicama. Tražio sam sukob kako bih mogao ubiti

>> Filipinski predsjednik Duterte se usporedio s Hitlerom

Komentara 1

KE
kenjalo
07:22 23.12.2016.

koliko bi ovaj posla ima da ga je doves ti na podrucje bivse yu-drzave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije