Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhodani mehanizam

SFRJ izvozila djecu? Roditelji: Bebe su odvedene u Švedsku, Dansku...

bebe
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
13.09.2014.
u 08:36

Roditelji nestale djece tvrde da im je rečeno da su djeca umrla u rodilištima da bi bez njihova znanja bila prodana strancima

Roditelji čije su bebe nestale iz rodilišta u Srbiji tvrde da su djeca odvedena u Švedsku, Dansku, Norvešku, Francusku, Ameriku i druge zemlje, pišu Novosti. Prema pisanju tog lista, roditelji se u svojoj tvrdnji oslanjaju na činjenicu da su prije toga mnoga djeca iz bivše Jugoslavije legalno usvojena u inozemstvu, ponekad uz korupciju. Tvrde da se, nakon što se taj mehanizam uhodao, prešlo na obmanu roditelja da su im djeca umrla u rodilištima da bi bez njihova znanja bila prodana strancima.

- Mi smo uvjereni da je poslije velikog broja usvajanja djece sedamdesetih godina prošlog stoljeća i poslije toga nastavljen "izvoz beba" - tvrdi Goran Filipović, roditelj iz Beograda.

Zanimljiv je slučaj Andersa Olsena, koji već 42 godine živi u Kopenhagenu, a rodio se 1972. u Slankamenu kao Srđan Milinković. Kada mu je danska majka kazala da su ga kao tromjesečnu bebu kupili za 20.000 maraka od Centra za socijalni rad u Srbiji, Olsen je doputovao u Slankamen i upoznao prave roditelje, a biološka majka rekla mu je da je po dolasku iz rodilišta nasilno odveden od kuće.

- Sumnjam da je u to vrijeme bilo dosta prodaje djece, kao što je slučaj sa mojim bratom - rekla je Olsenova sestra Aleksandra Milinković (44).

>> Amerikanka koju su oteli kao bebu nakon 23 godine pronašla roditelje

Komentara 86

BE
berava
09:25 13.09.2014.

A opce poznata stvar je da gdje god je jedan srpski grob tamo je srbija.Dakle SAO Norveska,SAO Danska su po toj logici srpske zemlje,hahaha.

BL
Blizard
09:45 13.09.2014.

To je samo jedan od zločina a svi se mogu okarakterisati kao monstruozni u bivšoj Jugoslaviji na koja svi mi iskazujemo svoja negodovanja i osudu . Mladi nam SKOJ-evci i danas pjevaju ....."dobra stara Yuga"!!

PC
poshten_chovek225
10:12 13.09.2014.

Ljudi treba treci- ali prvo se obracunat sa politicarima i birokracijom inace nema nista od suzbijanja ovakvog ili bilo kakvog kriminala i korupcije - jadni Roditelji a i djeca da ti se smuci i sama pomisao da ti je ilili mozda oteto djete i prodano drugoj osobi- nesto sto svako zeli i prizeljkuje i to jos da te obmanjuju da je djete umrlo ili se mrtvo rodilo a bilo do poroda zivo i sve u redu--- Pa ja bi poludio da se meni tako nesto desi ili mojoj djeci - otmica sverc trgovina i prodaja djece neustavnim osobama i kriminalcima bi trebala donjet samo jednu osudu i kaznu -Smrt elektricnom strujom- vjesanjem ili Osjecanjem glave -nikako brzom smrcu -kao streljanjem ili slicno nek se gamat muci prije nego crkne- bas tak dobro sam napiso- crkne- jer to i ti kaj se tim bave i nisu Ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije