Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snimile ih kamere

Roditelje užasnulo što su tete u vrtiću radile njihovoj djeci

rumunjski vrtić
Foto: Daily Mail screenshot
29.07.2014.
u 08:46

Incident je otkriven nakon što su djelatnice vrtića za koji se poslije ispostavilo da nema dozvolu za rad i u kojem je svakodnevno boravilo 60-ak djece zaboravile isključiti nadzornu kameru

Roditelji u rumunjskom gradu Constanti užasnuti su nakon što su na snimkama nadzornih kamera vidjeli kako odgajateljice u vrtiću tretiraju njihovu djecu. Osim što su ih tukle kad god im se prohtjelo, tete su mališane stare oko pet godina opijale crvenim vinom da bi ih uspavale, piše Daily Mail.

Incident je otkriven nakon što su djelatnice vrtića za koji se poslije ispostavilo da nema dozvolu za rad i u kojem je svakodnevno boravilo 60-ak djece zaboravile isključiti nadzornu kameru koja je svakog dana snimala njihove aktivnosti od 9 ujutro do podneva. Kada su roditelji shvatili da im se djeca svakodnevno zlostavljaju nakon podneva, što je i objasnilo porijeklo učestalih modrica na tijelu djece, slučaj su prijavili policiji i socijalnim službama koje su započele istragu.

Snimke zlostavljanja djece iz vrtića ubrzo su prikazane i na državnoj televiziji. Na jednoj od njih vidljiva je odgajateljica kako se bezobzirno odnosi prema mališanima i viče: ''Ako ne učinite što sam vam rekla, sve ću vas udarati po glavi. Idite spavati ili ću vas jako udarati i izbaciti van na hladnoću''.

Dok istraga o zlostavljanjima traje, vrtić i dalje radi jer ga vlasti zbog zakonske rupe vlasti ne mogu zatvoriti.

>>Spašeno je više od 450 zlostavljene djece iz sirotišta u Meksiku

Komentara 3

DU
Deleted user
10:11 29.07.2014.

Neki roditelji uopće nisu zaslužili imati djecu ako nakon ovoga drže tamo djecu. A sa druge strane da su pse zlostavljali tu bi sada bilo 1000 komentara ljutitih Hrvatskih građana dvoličnjaka.

KI
-KIKKI-
21:26 29.07.2014.

Treba uvesti kamere u sve škole i vrtiće jer mnogi prosvjetni radnici liječe svoje komplekse na djeci, u školama treba uvesti općenito i zbog vršnjačkog nasilja!

DU
Deleted user
10:13 29.07.2014.

Strašno! Nadan se da i kod nas ne rade to isto premda. . . Osobno sam vidio, kako djecu drže da se igraju na propuhu, usred zime, a one su iz kuta pile kavu i lukale kaj se događa u prostoriji, dok su se djeci doslovno šmrklji vukli po podu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije