Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mrtva na plaži

Rijetko ubojstvo djevojke šokiralo naciju u kojoj čak i policajci ulicama patroliraju - bez oružja

Reykjavik
Foto: Reuters/PIXSELL
23.01.2017.
u 18:58

Djevojka je nestala 14. siječnja, a s njezinim nestankom policija je povezala dva mornara u dobi od 25 i 30 godina

Island je šokiran nakon ubojstva djevojke koja je pronađena mrtva na plaži nakon što se osam dana tragalo za njom. Naime, 20-godišnja djevojka Birna Brjansdottir pronađena je mrtva na plaži južno od Reykjavika nakon što je više od 725 volontera sudjelovalo u najvećoj potrazi ikada na Islandu. 

Islanđane je iznenadilo ovo ubojstvo zbog vrlo niske stope kriminaliteta, a ubojstva su iznimno rijetka. Koliko su rijetka dokazuje i činjenica da policajci ondje patroliraju bez oružja

Djevojka je nestala 14. siječnja, a s  njezinim nestankom policija je povezala dva mornara u dobi od 25 i 30 godina. 

Nadzorne snimke pokazale su kako je djevojka oko 5 ujutro hodala sama kroz snježne ulice te je zastala kupiti kebab. Njezine cipele pronađene su u luci Hafnarfjordu, piše The Guardian. U blizini je snimljen i crveni automobil koji su iznajmila dvojica pritvorenih mornara, a u kojem je pronađena krv djevojke. No, još se ne zna kako je ona ubijena. 

Inače, Island je država od 330 tisuća stanovnika i u prosjeku ima 1,8 ubojstava godišnje od 2001. godine, a ubojice su najčešće bili pod utjecajem alkohola ili su imali psihičke probleme. 

>> Islanđani bi mogli glasati o članstvu u EU

Komentara 3

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
19:37 23.01.2017.

zato ubijaju tj kolju delfine sve u sesnaest...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije