Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO KRAJA TJEDNA

Renzi podnio ostavku, ali odlazi tek nakon što bude usvojen proračun za 2017.

Matteo Renzi sa suprugom Agnese
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
06.12.2016.
u 07:28

Renzi (41) je podnio ostavku nakon što je na referendumu u nedjelju odbačen njegov prijedlog ustavne reforme

Talijanski premijer Matteo Renzi u ponedjeljak je formalno podnio ostavku, no s dužnosti će otići tek nakon što bude usvojen proračun za 2017., što se očekuje do kraja tjedna, prenose talijanski mediji.

Renzi (41) je podnio ostavku nakon što je na referendumu u nedjelju odbačen njegov prijedlog ustavne reforme.

Ne bi li umirio investitore, talijanski predsjednik Sergio Mattarella "zatražio je od premijera da odlazak odgodi" dok ne bude usvojen proračun za 2017., što se očekuje do kraja tjedna.

Donji dom parlamenta već je podržao prijedlog proračuna.

Talijanski mediji prenose da je Renzi kabinetu kazao kako je pristao pričekati dok ne bude usvojen proračun "iz osjećaja odgovornosti".

>> Što sada slijedi Italiji: Ovo su 3 moguća scenarija nakon Renzijeve ostavke

>> Ova fotografija najbolje pokazuje koliko se svijet promijenio u 2016. godini

Komentara 1

RO
robertbruckner
08:03 06.12.2016.

Ovo mu je najbolji potez u zivotu, zu tako lijepu zenu on se borio za italiju a ovi mu okrenuli ledja, komunisti ko komunisti: posudi, zaduzi se daj, italija ima 60 milijuna stanovnika a skoro 640 senatora, za razliku od USA koja ima 320 milijuna stanovnika i ima 535 (435 kongresmena i 100 senatora) ali talijani hoce ko grci koji su bili duzni 435 milijardi eura, pa su im onda eu/usa oprostili 100 milijardi a ostali su danas na danasnji dan duzni 435 milijardi eura, evo sta naprave komunisti, ja preporucujem svakom komunistu hrvatu da radi ko drzava: OTIDJE U BANKU uzme Kredit i napravi svakom djetetu kucu, kupi auto i stavi mu na raspolaganje minimalno 200.000 eura, e to nece napravit niti jedan komunista jer zna da mora to sve vratit ili kupit strika otici u sumu i objesiti se, ali na nivo drzave oni glasaju za ove koji upravo to rade, posudjuju i davaju a nasi ce pra pra unuci to vracat, koji nisu nista imali od Toga a dzug ce morat vratit, ja ne razumijem te ljude koji su dvolicni, drzava ne postoju-ljudi su drzava a ne cinovniki i stranke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije