Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Recep Tayyip Erdogan

'Turska se neće ispričati. Da se isto dogodi danas, reagirali bismo na isti način'

Recep Tayyip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
27.11.2015.
u 07:21

– Ako se jedna strana i treba ispričati, to nismo mi – rekao je turski predsjednik

Turska se neće ispričati za rušenje ruskog zrakoplova kod sirijske granice, rekao je Recep Tayyip Erdogan u razgovoru za CNN koji je jučer održan u Ankari.

– Ako se jedna strana i treba ispričati, to nismo mi – rekao je turski predsjednik.

– Oni koji su ušli u naš zračni prostor trebaju se ispričati. Naši piloti i naše oružane snage, oni su jednostavno ispunili svoje obveze koje se sastoje od reagiranja na kršenje ratnih pravila. Mislim da je to bit – rekao je Erdogan.

– Ako se isto kršenje dogodi danas, Turska mora reagirati na isti način – poručio je turski predsjednik.

Turska tvrdi da je srušila zrakoplov, pri čemu je poginuo jedan pilot, nakon što je zanemario opetovana upozorenja i ušao u njihov zračni prostor. Međutim, ruska strana to je demantirala, a ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da se čini da rušenje nije izgledalo spontano već kao planirana provokacija.

>> Erdogan odgovorio na Putinove optužbe: Dokažite da je Turska kupovala naftu od ISIL-a

>> Ruski veleposlanik u Hrvatskoj: Dođe li do još kakvog napada s turske strane, vrlo ćemo snažno odgovoriti

Komentara 59

MN
mate.no
07:40 27.11.2015.

Ovaj Erdogan je bahat kao nas predsjednik vlade, samo sto Zoran neradi nista u korist Hrvatske. Nevolim ni njih ni Rusiju nesto previse ali u ovom slucaju bih volio da vas Rusi naprase posteno.

FO
ForeignLegion1987
08:57 27.11.2015.

Turska..sa erdogenom...je glavni..grad umobolnog samozvanog isila...rusi su u pravu...bravo za putina....sravni sve sa zemljom ...jer takav islam koji zastupa turska sa bolesnim isilom je zlo ovog svijeta...ostali muslimani sirom svijeta ...svojom sutnjom...se prdruzujete njima...znaci zlo ste ovog svijeta i putin je milion% u pravu..

OK
okus
08:11 27.11.2015.

Da je EU pametna kak nije sve " izbjeglice" bi vam poslala natrag. I bosanske vehabije u istom paketu. Pa uživajte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije