Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURSKI PREDSJEDNIK

Erdogan: Kontracepcija nije za muslimane

Recep Tayyip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
30.05.2016.
u 14:48

"Ići ćemo putem kojemu nas poučavaju moj Bog i moj dragi Prorok", rekao je turski predsjednik

Nijedna muslimanska obitelj ne može prihvatiti kontracepciju i obiteljsko planiranje, rekao je danas turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i pozvao žene da rađaju.

"Otvoreno kažem (...) Povećat ćemo naše potomstvo", istaknuo je Erdogan u govoru u Istanbulu. "Govore nam o kontracepciji, obiteljskom planiranju. Nijedna muslimanska obitelj ne može imati takav mentalitet".

"Ići ćemo putem kojemu nas poučavaju moj Bog i moj dragi Prorok", dodao je turski predsjednik. "U tom smislu, glavna uloga pripada majkama".

Turski predsjednik je i prije davao svakakve izjave. Tako je u jednoj prilici rekao da žene moraju imati barem troje djece i usporedio kontracepciju s izdajom.

Usto je izazvao nezadovoljstvo feministkinja rekavši da žene nisu jednake muškarcima.

Erdogan, otac četvero djece, i prije je iznosio prijedloge za ograničavanje prava na pobačaj i uporabu pilule 'za dan poslije'.

Turska je zadnjih godina doživjela eksponencijalni rast broja stanovnika. Zemlja danas ima oko 79 milijuna stanovnika.

Komentara 28

NE
Neonacionalist
15:19 30.05.2016.

Eto ga , dok se muslimani nekontrolirano razmnožavaju i masovno doseljavaju u Europu , Europljani neka rabe kondome , rade što više pobačaja i imaju što manje djece i dok brojne europske naacije pomalo izumiru , nije teško zaključiti gdjee nas to vodi , nastave li se takvi trendovi bojim se i pomisliti našto će izgledati Europa za 50 a kamoli 100 godina , srećom to neću doživjeti niti morati gledati.

DR
drazamihajlo
18:40 30.05.2016.

homosexualnost

RA
Rangostar
15:44 30.05.2016.

Kako je krenulo kontracepcija ce uskoro biti zabranjena i u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije