Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oaza vjerskog suživota

Razne religije pod istim krovom

Kuća religija
Deutsche Welle video screenshot
27.03.2015.
u 09:44

Jedna takva oaza je Kuća religija u Švicarskoj.

Religija bi, u idealnom svijetu, trebala biti nešto uzvišeno, duhovna vrijednost koja bi se izdizala iz naše svakodnevice, moralni korektiv koji bi nas trebao podsjećati da je važno činiti dobro, a da mržnja, zavist i zlo truju čovjeka - i čovječanstvo.

Ali svijet u kojemu živimo je daleko od idealnog pa je tako vjera ponekad poligon za fundamentaliste, krinka za zlodjela, opravdanje za zločine. Postoje, međutim, još male oaze vjerskog suživota koje bude nadu da temelj svake vjere - ljubav prema božanskom, koje god vrste ono bilo, i prema bližnjemu - nisu samo teorija udaljena od prakse. Jedna takva oaza je Kuća religija u Švicarskoj.

>> Njemačka političarka turskog podrijetla: Ugledajmo se na islam u BiH

>> Hodali bi s onima druge vjere i rase, gay je O. K., za partizane i ustaše ne mare

Komentara 9

BO
borac2525
10:39 27.03.2015.

Isus Krist- put, istina, život, a ne religija.

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
20:32 27.03.2015.

Za one koji ne znaju shiva, jedan od 200 hindu bogova. po rangu najveci. Inace Shiva je Lucifer. Kako su ljudi neznai, dovedeni su pred svrsen cilj da se mole Luciferu / Shivi, a da to i ne znaju! Ne znaju da je to pljuvanje na Isusa i na Bibliju ...ali to je i cilj "jedne crkve" da se Isus izbaci i kriscani uniste. Ovo je projekat Novog Svjetskog Poredka i klanjanje Sotoni!

Avatar fijolica
fijolica
11:18 27.03.2015.

Što se tiče poligona za fundamentaliste i krinke za zlodjela - da i nema "religija", oni bi našli nešto drugo da opravdaju svoje fundamentalističke ideje i zlodjela. Loši su oni, a ne religije. Sami zapravo nisu religiozni (da jesu, ne bi činili to što čine jer to niti jedna pozitivna religija ne podržava), isto kao što ni npr. nož neće ubiti sam po sebi (jer nije zapravo predviđen za to), nego ako ga u ruke uzme ubojica. Stoga ova Kuća religija može biti eventualno neki centar gdje će se proučavati različite religije, ali ne i mjesto gdje će se one, svaka ponaosob, istinski i duboko prakticirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije