Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno pismo

Ravnatelj bolnice stao na kraj zapošljavanju preko veze : Ne zovite me više!

ravnatelj
Foto: Youtube Screenshot
25.05.2015.
u 12:25

Molim Vas da me prestanete zvati, slati poruke, mailove, apele jer iste stotinke kako je raspisan oglas krenula je kanonada, poručuje liječnik

Doktor Zoran Radovanović, ravnatelj Kliničkog centra Niš odlučio je stati na kraj zapošljavanju preko veze te je na službenim stranicama Kliničkog centra objavio otvoreno pismo nakon što je raspisan natječaj za prijem osam novih liječnika u tu ustanovu, javlja B92.

Pismo prenosimo u cijelosti:

 - Poštovane kolege, prijatelji, poznanici, političari, drugovi, suradnici i svi ostali... Molim Vas da me prestanete zvati, slati poruke, mailove, apele jer iste stotinke kako je raspisan oglas krenula je kanonada... Klinički centar u Nišu je, zahvaljujući ministru zdravlja i vladi Republike Srbije, dobio mogućnost primiti 8 doktora. Nije moguće da se ovim jednim natječajem riješe svi problemi u zapošljavanju, koji se vuku prethodnih 10-ak godina...

Ja znam, a i svi vi dobro znate koliko je mladih liječnika bez posla. Posao zaslužuju i oni s prosjekom preko 8.5,  a i oni s prosjekom 10.... Nije moje da ocjenjujem kako je tko do istog stigao i je li to pravo mjerilo kvalitete. Budući da će vjerojatno brojka prijavljenih kandidata biti ogromna, molim vas da dopustite komisijama da kroz zakonsku proceduru izvrše procjenu, a i odabir njih osmero...

Znam da će me MRZITI sve kolege kojima dijete ne bude primljeno. Da će, osim potencijalnih 8, svi biti LjUTI na mene, da će se svi pozivati na "one" gore itd., ali obećavam u ime komisija da nitko neće biti primljen zbog novca, politike ili bilo čega nezakonitog... Kao što sam zaposlio na neodređeno sve one koji su po 10-ak i više godina radili na određeno, tako će i sada biti. Znanje, vještine, prosjek itd... Kako god se završi, bez obzira na sve odrađeno do sada, bit će drvlje i kamenje po meni, ali svatko pa i ja nosi svoj križ. Sretno svim kandidatima, a sa zapošljavanjima nastavljamo i dalje, samo me više ne zovite... Hvala na razumijevanju.

>> Karamarko: Miljenić je na ulici otvorio zavod za zapošljavanje. Ostavka bi bila zgodna

Komentara 4

Avatar Slito
Slito
12:56 25.05.2015.

Iako se radi o drzavi koja me najmanje zanima,..ali ipak, ovome gospodinu doktoru svaka cast. Malo je takvih,..kako tamo, tako i kod nas.

DU
Deleted user
12:54 25.05.2015.

Neka se jave Orsatu Miljeniću! Šanse su im svakako veće nego prosječnom Hrvatu.

BO
Bosut
17:51 25.05.2015.

Svaka čast ravnatelju, ali mislim da mu j ovo zadnje ravnanje bolnicom, barem bi u Hrvatskoj bilo jer nije sposoban! Ne zapošljava bodobne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije