Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karadžić i Mladić

Ratko, jesi li ti znao da tučemo po Sarajevu?

Ratko Mladić
23.01.2014.
u 20:24

Bivši šef vojske Republike Srpske morat će protiv svoje volje u utorak, 28. siječnja, svjedočiti u obrani svoga predsjednika

Sudsko vijeće Haaškog suda nije dopustilo Ratku Mladiću da se žali na odluku kojom mu je naloženo da svjedoči u obrani Radovana Karadžića te će se on u sudnici pojaviti u utorak, 28. siječnja.

Karadžiću se kao bivšem predsjedniku Republike Srpske, a Mladiću kao bivšem zapovjedniku Vojske RS u odvojenim postupcima sudi za genocid i zločine protiv čovječnosti. Karadžić je najavio da će Mladića pitati je li ga ikad obavijestio jesu li i hoće li zarobljenici iz Srebrenice biti ubijeni te je li znao da su građani Sarajeva izloženi snajperskom djelovanju i granatiranju.

Bivši predsjednik RS-a namjerava pitati i koji su bili razlozi za snajpersko djelovanje i granatiranje Sarajeva i jesu li ti razlozi preneseni njemu. Posljednje pitanje odnosit će se na to jesu li Karadžić i Mladić imali dogovor da protjeraju Bošnjake i Hrvate.

>>Srpski liječnici: Mladić je uvjeren da se dogodilo nešto što se nije dogodilo

>>Ratko Mladić boluje od "obmane sjećanja"

Komentara 35

Avatar Byker
Byker
20:53 23.01.2014.

Nekak imam osječaj da ih bu ulovila kolektivna amnezija i da ništa o tom pitanju neznaju !!

Avatar Atom6369
Atom6369
21:36 23.01.2014.

Imam feeling za osječaj da bu oba crknula u zatvoru..

Avatar MDubović
MDubović
22:11 23.01.2014.

Sarajevo je jako propatilo u ratu. Ono čak nije ni palo kao Vukovar, Knin, Petrinja itd., nego je konstantno danonoćno gađano od strane Karadžićevih i Mladićevih pobunjenih Srba. U Sarajevu su ginuli i Hrvati i Bošnjaci. I to je trajalo više od tisuću dana. Ne znam da je ijedan grad toliko bio držan u blokadi i granatiran. Mladića je Hrvatska u odsutnosti osudila zbog zločina u zaleđu Zadra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije