Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUNCKEROVA PORUKA

Raspad EU mogao bi izazvati novi rat na Balkanu

European Commission President Jean-Claude Juncker delivers a speech during a debate on the future of the E.U. to mark the upcoming 60th anniversary of the Treaty of Rome at the European Parliament in Strasbourg, France, March 15, 2017.      REUTERS/Vincen
24.03.2017.
u 18:38

– Rekao sam Penceu: nemojte to govoriti, ne pozivajte druge da izađu iz EU jer ćete u slučaju raspada EU imati novi rat na zapadnom Balkanu – rekao je Juncker u jučer objavljenom intervjuu za Financial Times.

Ako naglašeno dajete podršku drugim zemljama da napuste EU poput Velike Britanije, riskirate da raspad EU izazove novi rat na Balkanu, poručio je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

U intervjuu za Financial Times, Juncker je ponovio nešto što je prvi put otkrio u razgovoru s hrvatskim dopisnicima, među ostalim i s dopisnikom Večernjeg lista, dan nakon što je Trumpov potpredsjednik Mike Pence posjetio Bruxelles: da je anti-EU retorika iz Washingtona posebno opasna za Balkan.

– Rekao sam Penceu: nemojte to govoriti, ne pozivajte druge da izađu iz EU jer ćete u slučaju raspada EU imati novi rat na zapadnom Balkanu – rekao je Juncker u jučer objavljenom intervjuu za Financial Times. Drži da je važno da zemlje u hrvatskom jugoistočnom susjedstvu imaju jasnu europsku perspektivu.

– Ako ih ostavite same – BiH, Republiku Srpsku, Makedoniju, Albaniju, sve te zemlje – imat ćemo ponovo rat – rekao je Juncker, ne objasnivši zašto jedan entitet u BiH odvaja od BiH.

>>Juncker: Turska će prijeći 'crvenu liniju' ako uvede smrtnu kaznu

Ključne riječi

Komentara 39

MA
marengo1
19:02 24.03.2017.

Ovaj opet pijan,pa taj se covjek ne trijezni,cak je i Brcko Distrikt zaboravio spomenuti ....

DU
Deleted user
19:13 24.03.2017.

Kome je više do rata? Boji se on za svoju foteljeu, hebe se njemu za Balkanom.

DU
Deleted user
19:07 24.03.2017.

Ovo je Plenkijev šef!?!? On ga je postavio i nije nimalo čudno kako se ponaša naš PRESIDENTE11

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije