Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prebačen u bolnicu

Ranjen odvjetnik koji se 1988. suprotstavio Slobodanu Miloševiću

Azem Vlasi
Foto: screenshot/youtube
13.03.2017.
u 10:38

Azem Vlasi bio je u doba SFRJ predsjednik tadašnjeg Saveza socijalističke omladine Jugoslavije te predsjednik Saveza komunista Kosova do jeseni 1988. godine.

Prištinski odvjetnik i politički analitičar i nekadašnji istaknuti političar u vrijeme bivše SFRJ Azem Vlasi ranjen je ujutro u Prištini, ali nije u životnoj opasnosti, izjavila je beogradskim medijima Vlasijeva supruga Nadira Avdić Vlasi, a informaciju o ranjavanju Radio-televiziji Srbije (RTS) potvrdila je i kosovska policija.

Supruga Azema Vlasija Nadira Avdić Vlasi rekla je agenciji Beta da je jedna osoba ranila Vlasija u rame i da je on u Kliničko-bolničkom centru Kosova, gdje ga pripremaju za operaciju.

"Azem je ranjen u rame"

"Jutros je kod nas došla jedna osoba i tražila da je Azem zastupa u nekom predmetu. Azem je rekao da on ne radi na takvim predmetima i poslije toga je došlo, kako sam mogla primijetiti, do guranja, nakon čega se čuo pucanj. Azem je ranjen u rame", rekla je Nadira Avdić Vlasi.

Policija intenzivno traga za osobom koja je oko osam sati pucala u Vlasija, potvrdili su policijski dužnosnici, a prenose kosovski mediji.

Azem Vlasi bio je u doba SFRJ predsjednik tadašnjeg Saveza socijalističke omladine Jugoslavije te predsjednik Saveza komunista Kosova do jeseni 1988. godine kada je došao u sukob s tadašnjim vodstvom Srbije, na čelu sa Slobodanom Miloševićem. Vlasi se suprotstavio ustavnim i političkim promjenama koje je Milošević najavljivao, koje su predviđale da se Kosovu oduzme visoki stupanj autonomije po Ustavu SFRJ od 1974. godine.

>>Azem Vlasi ne očekuje promjenu politike Beograda prema Kosovu

>>Azem Vlasi: Nasrtajem na Albance Srbija riskira širi sukob

Komentara 14

DU
Deleted user
11:19 13.03.2017.

Bijaše Azem Vllasi ultraljubimac tzv. najvećeg sina naših naroda i narodnosti, a to mu je poslije Milošević i te kako skupo naplatio.

TW
TWITOIST
13:53 13.03.2017.

Ukidanjem autonomije Kosovu i Vojvodini doslo je do rusenja Ustava a samim tim i drzave SFRJ-a.Dakle Srbi su poceli sa rastakanjem SFRJ-a.

MM
m.muharremi
15:35 13.03.2017.

Sve sto piše VL o A. Vlasiju je tocno osim, da se on suprotstavio ustavnim promjenama Kosova '88-'90 g.i Miloševiću iako ,u to vrjeme , trebalo je tako izgledati .Kad bi to bilo tocno, onda bi Vlasi predvodio albabnski narodod kao sto su to činili Milan Kućan u slov.,Feanjo Tuđman u hrv.,Alija Izetbegović u Bosni itd.Radi toga sto se Vlasi nije suprotstavio Miloševiću , i ustavnim promjenama lidersku ulogu, umjesto njega preuzeo je Ibrahim Rugova koji je stajao na čelo svih izazova vremena , uz pomoć zapadne alijanse NATO i ovk, predvodio albanski narod do pobjede i neovisnosti Kosova ...!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije