Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Albanski premijer

Rama: Srbija više nije neprijatelj Albanije

Edi Rama
Foto: Reuters/PIXSELL
15.12.2014.
u 15:36

Srbija više nije naš neprijatelj, već susjed koji je postao istinski partner u cilju izgradnje europske budućnosti Balkana, kazao je Rama

Albanski premijer Edi Rama poručio je da će bezrezervno poduprijeti Srbiju za predsjedavanja OESS-u 2015. i istaknuo kako Srbija više nije neprijatelj Albanije, javlja agencija Tanjug.

– Srbija će 2015. postati prva zemlja regije koja preuzima predsjedavanje OESS-u. Albanija će bezrezervno podržati Srbiju u ovom vrlo važnom zadatku za našu regiju – rekao je Rama dodajući kako se Albanija nada da će "vidjeti napredak susjeda i da će taj progres biti primijećen kroz očigledno povećanje standarda sloboda i prava Albanaca u Preševskoj dolini". Ocijenio je kako je novo vrijeme "na Balkanu konačno donijelo mir među Albancima gdje god oni žive, a koje čini neophodnim da naša zemlja ne samo drži korak s europskim izazovima u regiji, već i da nastavi putem mira i dijaloga sa Srbijom".

– Srbija više nije naš neprijatelj, već susjed koji je postao istinski partner u cilju izgradnje europske budućnosti Balkana. Nitko ne može bolje od nas Albanaca razumjeti problem Srbije da prihvati veliki, nepovratni preokret historije u njezinim tradicionalnim odnosima s Albancima. Ali, s druge strane, nitko ne može bolje od nas razumjeti da je neoprostivo ako ne odemo dalje od te povijesti, odbacivanjem i ostavljanjem za sobom svakog nacionalističkog izazova i da se ostane otvoren i odlučan, ali i strpljiv u tom odnosu koji je i težak ali ima i strateški značaj za naš nacionalni interes – rekao je Edi Rama.

>> Rama: U Beogradu sam rekao istinu o Kosovu

Ključne riječi

Komentara 13

PA
pacoje
20:24 15.12.2014.

pa i nije,ona se promjenila od "ubij siptara" proslo je mnogo sati.

DU
Deleted user
17:42 15.12.2014.

nije više ali ni manje

Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
18:31 15.12.2014.

Ali je zato prijatelj Nr.1 Slovenije!!!hihihihihihihi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije