Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peter Robinson:

'Ne postoji ni jedan dokaz da je Karadžić naredio ubojstva u Srebrenici'

Karadžić
Foto: Screenshot/ICTY
1/6
02.10.2014.
u 13:33

– Da je Karadžić zaista kriv za ubojstva u Srebrenici, sud bi od tužitelja čuo više nego što je čuo u pet godina suđenja – nastavio je Robinson

Ratni vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić danas je drugi dan iznosio obranu u završnoj riječi na Haškom sudu. Dok je jučer Karadžić sam iznosio obranu, danas je to obavio njegov pravni savjetnik Peter Robinson.

Robinson je kazao da Karadžić "nije znao" za masakr tisuća Muslimana u Srebrenici. – Ne postoji ni jedan dokaz da je Karadžić planirao ili naredio ubojstva u Srebrenici ili da je za njih znao – rekao je Robinson te dodao kako su te događaje skrivali od Karadžića i da zbog toga ne može biti kriv za genocid.

– Da je Karadžić zaista kriv za ubojstva u Srebrenici, sud bi od tužitelja čuo više nego što je čuo u pet godina suđenja – nastavio je Robinson te dodao kako ni jedan svjedok nije svjedočio da je Karadžić planirao, naredio ili da je čak bio informiran o ubojstvima. – Ako pristanete na legalno linčovanje kao što je to učinilo tužiteljstvo, tada ćete osuditi nevina čovjeka – rekao je Robinson koji je od sudaca zatražio da odbace i druge optužbe za zločine u BiH.

Jučer je Karadžić rekao da nije kriv za genocid u Srebrenici i niz drugih ratnih zločina tijekom rata u BiH. Napomenuo je da, ako padne optužba da je s drugim srpskim vođama sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu, ostaju samo njegova dobra djela. – Za zločine Srba u BiH snosim samo moralnu odgovornost. Nisam naređivao izvršavanje ubojstava – rekao je Karadžić za kojega tužitelji traže doživotni zatvor. Napomenuo je i da su tijekom rata u hrvatskom i bošnjačkom dijelu BiH na vlast došli "saveznici Hitlera".

>>‘Bošnjaci i Hrvati na vlast doveli saveznike Hitlera’

>>'Karadžić nije reagirao na zločine jer su mu odgovarali'

>>Reuters objavio video o Karadžiću: 'Nemojte misliti da nećete odvesti BiH u pakao'

Komentara 6

BH
bijela_hrvatska
13:51 02.10.2014.

Ma naravno da ne postoji dokaz... nema ni dokaza da su četnici i velikosrbi s podržkom zločinačke organizacije tzv. "jna" orgijali o RH i BiH 90-tih..silovali, rušili, palili, masakrirali, bacali u konc-logore, ubijali na najzvjerskije načine i bacalu u masovne grobnice žrtve, etnički čisteći svu "svoju srpsku zemlju"... to smo mi sve samo sanjali...

PA
pancevo
04:40 03.10.2014.

Treba videti na YouTube veoma dobar Norveski dokumentarac: "Srebrenica town betrayed" (Izdani grad Srebrenica) - ima i titlovanog prevoda! Inace vidim ovde komentare o Srpskom genocidu i etnickom ciscenju - drago mi je da imate dosta eksperata sa kredibilitetom u toj oblasi.

Avatar El Indio
El Indio
07:44 03.10.2014.

Karadzic nista nije znao, a volio se slikat na ratistu. Sjecam se snimka kako je nekom ruskom piscu ili knjizevniku dao cast da tuce po Sarajevu sa sarcem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije