Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenadni posjet

Radnici ostali začuđeni novim potezom pape Franje!

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
26.07.2014.
u 10:27

Razgovaralo se, dakako, o nogometu, a Franjo im je govorio o svojem talijanskom podrijetlu.

Papa Franjo uzeo je poslužavnik, pribor za jelo i stao u red kako bi si i sam izabrao hranu. Dogodilo se to u petak, 25. srpnja, u Vatikanu.

Bez najave papa Franjo posjetio je vatikansku menzu, u kojoj ručaju zaposlenici Svete Stolice. Pojavio se kao stalni gost, i stao u red.

Ostali su začuđeni

Radnici u redu u plavim majicama s vatikanskim grbom i Franjo u bijeloj papinskoj odori. Najprije su ostali začuđeni ne vjerujući svojim očima, a onda su se počeli predstavljati.

Papa Franjo je sam uzeo poslužavnik, stao u red i tek smo ga onda poslužili, kazao je kuhar vatikanske menze Franco Paìni.

Razgovaralo se o nogometu

Nakon što su se radnici predstavili papi, pitao ih je što rade, kako se osjećaju...Razgovaralo se, dakako, o nogometu, a Franjo im je govorio o svojem talijanskom podrijetlu. Sjedio je za stolom sa šestoricom radnika. Dakako, bilo je i selfija. Zadržao se oko sat vremena.

Što je papa Franjo izabrao za jelo u vatikanskoj menzi? Bio je petak, posni dan. Kao prvo jelo Franjo je na svoj poslužavnik stavio „fusilli in bianco“ (tjesteninu kuhanu bez začina, na bijelo), kao glavno jelo uzeo je oslića, te malo prženog krumpira i gratinirano povrće.

Podsjetimo kako papa Franjo svaki dan objeduje u menzi doma Santa Marta u kojem prebiva zajedno s ostalim stanovnicima doma.

>>Vatikan uputio poziv srpskom patrijarhu Irineju da posjeti papu Franju?

>>Papa Franjo upozorava: Bez posla nema dostojanstva

Komentara 13

SV
SVENSKAKYRKAN
13:46 26.07.2014.

Krščanski je običaj kad se jede da se kapa skine sa glave iz poštovanja prema Bogu i hrani koju nam je dao, S poštovanjem, Vuk M.

Avatar grof Sava vladisavljević
grof Sava vladisavljević
15:50 26.07.2014.

serafina 26.07.2014 u 11:17h Papa se je i te kako oglasio osudom na situaciju u Gazi i ostalim mjestima gdje se ratuje i ubija. On ima samo duhovnu moć a oni koji ratuju i potpiruju ratove i ubojstva ne maremare za njega. . . . . . . Koje licimerje od poglavara crkve a finansira novac u ratnu mašineriju vinansira u razvoj i proizvodnju vojnih bespilotnih letjelica. Naime, Pax-Bank, banka KC-a i Caritasa, koja promoviše etičko ulaganje novca u skladu s naukom Katoličke Crkve, se nedavno našla u neobranom grožđu nakon što je njemački Der Spiegel otkrio kako je ova banka uložila 826.000 dolara u British Arms Company (BAE), tačnije, u najvećeg britanskog proizvođača oružja, koji je poznat po proizvodnji nagaznih mina, lakog i teškog jurišnog oružja, oklopnih vozila, tenkova, različitih sustava navođenja i bojevih projektila svakakvih vrsta.

Avatar grof Sava vladisavljević
grof Sava vladisavljević
15:57 26.07.2014.

Oger za tvoju informaciju i nacista iz majdana Jacenjuk je bio kod pape . Sobzirom da se Jacenjuk bori protiv pravoslavih Ukrajinaca vrlo je poželjan papain gost 26.07.2014 u 11:55h 26.07.2014 u 11:55h

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije