Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oboren avion

Putin: Turska nam je zabila nož u leđa, ponaša se kao suradnik terorista

Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
24.11.2015.
u 14:06

Istaknuo je kako je avion oboren dok je bio kilometar udaljen od turske granice

Ruski predsjednik Vladimir Putin komentirao je obaranje ruskog borbenog aviona koji su turske vojne snage oborile nakon što je navodno nekoliko puta ušao u turski zračni prostor, a njegova posada ignorirala višestruka upozorenja, javlja RT.

 – Turska je time Rusiji zabila nož u leđa te se ponašala kao suradnik terorista – kazao je Putin.

Istaknuo je kako je avion oboren dok je bio kilometar udaljen od turske granice.

 – Avion nije predstavljao nikakvu prijetnju turskoj nacionalnoj sigurnosti – rekao je Putin i dodao kako je njihov avion ciljao terorističke mete u sirijskoj provinciji Latakiji.

Ruski predsjednik otkrio je kako je Rusija svjesna kako se nafta iz Sirije pod kontrolom terorista prevozi u Tursku.

 – Islamska država sada ne samo da krijumčari naftu već uživa i zaštitu nacionalne vojske. To može objasniti zašto su teroristi toliko hrabri kad su u pitanju teroristički napadi diljem svijeta – kazao je Putin i naglasio kako će incident imati ozbiljne posljedice na odnose Rusije i Turske.

Putin smatra kako je zabrinjavajuća činjenica da Turska nakon incidenta nije kontaktirala Rusiju, već sazvala sastanak NATO-a.

 – Čini se da Turska želi da NATO služi interesima Islamske države – izjavio je Putin i upozorio kako "grozota koju je počinila Turska neće proći bez odgovora".

Putin se javnosti obratio nakon sastanka u Sočiju s jordanskim kraljem Abdulahom II. koji je izrazio sućut zbog smrti ruskog pilota kao i pogibije Rusa u bombardiranju putničkog aviona u Egiptu. 

>> Turska oborila ruski vojni avion blizu granice sa Sirijom. Pobunjenici: Pilot je mrtav!

Komentara 283

MI
mirr
14:12 24.11.2015.

ne bu dobro podsjeca me na gavrila principa

Avatar Jana
Jana
14:15 24.11.2015.

Ne ponaša se kao suradnik terorista , Turska je suradnik terorista.

OK
okus
14:13 24.11.2015.

Turčin ostaje Turčin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije