Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK U MOSKVI

Putin: Situacija u regiji se zaoštrava. Vučić: Rusko oružje konačno stiže u Srbiju

Vučić Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
27.03.2017.
u 19:19

Ruski predsjednik bio je domaćin srbijanskom premijeru u Moskvi i neizravno podržao Vučićevu kandidaturu za predsjednika Srbije.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio je na sastanku s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem u Moskvi kako se nada da će se odnosi dviju država "razvijati pozitivno i u duhu prijateljstva, ma kako se razvijala politička situacija", dok srbijanski premijer očekuje da ruska vojna pomoć čim prije stigne u Srbiju, prenijeli su beogradski mediji iz Moskve. Ruski predsjednik bio je domaćin srbijanskom premijeru u Moskvi i neizravno podržao Vučićevu kandidaturu za predsjednika Srbije, izrazivši očekivanje da će predstojeći predsjednički izbori proteći na najvišoj razini, uz želju za uspjehom "aktualnim vlastima", prenose beogradski mediji.

Putin je istaknuo da su zajedničkim naporima odnosi Srbije i Rusije u trgovinsko-ekonomskoj sferi promijenjeni, te da je najveći porast - od oko  40 posto, zabilježila isporuka poljoprivrednih proizvoda. Beogradski mediji prenose da je predsjednik Rusije u razgovoru s Vučićem ocijenio kako se situacija u regiji "donekle zaoštrava". Vučić je  zahvalio Putinu na osobnoj potpori i podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu SrbijE, poručivši da je "moguće povećati trgovinsku razmjenu" između dviju država.

Srbija čvrsto stoji na modelu vojne neutralnosti

Istodobno, Vučić očekuje da će predsjednik Rusije čim prije potpisati uredbu temeljem koje bi rusko naoružanje stiglo u Srbiju. "Razgovarali smo i o vojno-tehničkoj suradnji. Putin je rekao da je osobno odobrio sve ono o čemu sam razgovarao s (ministrom odbrane) Sergejom Šojguom, u vezi 30 borbenih oklopnih vozila, 30 tenkova T-72 i šest zrakoplova MIG 29. Poslije današnjeg razgovora, u najhitnijem vremenu očekujem da predsjednik potpiše uredbu, što bi značilo da sve ono što smo dogovorili konačno stiže u Srbiju", rekao je Vučić novinarima beogradskih medija.

Vučić je Putinu, kako prenose beogradski mediji, naglasio da "Srbija čvrsto stoji na modelu vojne neutralnosti, koju mora sačuvati" i da je to "pitanje i slobode i nezavisnosti", što je ruski šef države "u potpunosti podržao". Vučić je uoči posjete Moskvi najavio da će s Putinom "u četiri oka" razgovarati o ekonomskoj, vojno-tehničkoj i suradnji u vojnoj industriji, kao i o suradnji na području turizma, dok će se državna izaslanstva zasebno sastati s predstavnicima ruske vlade.

Današnji sastanak deseti je susret Vučića i Putina, a u Moskvu su s Vučićem doputovali i ministar obane Zoran Đorđević i ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin.

>>'Rusi vojno pomažu Srbiju, a članica NATO-a ne može nabaviti oružje'

>>Ovo su najmoćnija srpska oružja koja nude svijetu

>>Blic: Zašto se Srbija naoružava kao da sutra počinje rat?

Komentara 28

DU
Deleted user
20:41 27.03.2017.

Smatram da naoružavanje države u kojoj je već 5 godina presjednik čet. vojvoda a najvjerojatnije nasljedit će ga okorjeli čet. i ratnohuškać ne miriše na dobro, jer kako već znamo da ti srbski i ruski vladari prave provokacije i nemire u regiji i

NE
Neo001
20:26 27.03.2017.

Mogu li se građani rusije i srbije najesti tog naoružanja? Hoče li ti narodi konačno dobiti demokratsku vlast i živjeti kao slobodni, civilizirani građani zapadnog svijeta.

BO
bozzika
19:46 27.03.2017.

zasto vi to prenosite,zelite neke tenzije dici.Ostavite ih na miru nek' se naoružavaju,njihova sramota sto im je narod ko i kod nas gladan a oni pare bacaju na oružje koje ce za dvje godine zastariti,jer sada je i s oružjem poveli kao i sa mobitelima,svake godine pa cak i manje izlaze noviji i bolji,samo sto je razlika ogromna u cijeni.Sve u svemu za te pare se moglo otvoriti radnih mjesta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije